HET EERSTE KISTJE EN HET GOEDE DOEL VAN 2019

Het goede doel waar wij ons op 29 maart voor inzetten is Stichting ALS Nederland. Deze stichting heeft vier doelen: Bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Bieden van een communicatie platform voor ALS patiënten, naasten, nabestaanden en omgeving (lotgenoten contact). Verbeteren van levenskwaliteit en zorg voor ALS patiënten. Het zo effectief mogelijk inzetten van het beschikbaar geld voor wetenschappelijk onderzoek. Zie www.als.nl voor meer informatie. Hieronder...


Horeca Asperges by Broersen in heel Noord-Holland geleverd door Dick Schaap

Onze asperges worden exclusief door Horecagroothandel Dick Schaap bezorgd aan de Horeca in Noord-Holland. Deze samenwerking verloopt de afgelopen jaren uitstekend! Daarom willen wij dit ook graag door middel van reclame uitingen aan de buitenwereld laten zien. Dick Schaap levert bijna door heel Noord-Holland. Op deze manier verwachten wij nog dichter bij onze missie te komen: "Asperges op de kaart zetten van Noord-Holland". Ben je eigenaar van of chef-kok bij een restaurant? Dan kan je heel gemakkelijk asperges bestellen via onze website. Hier kan je een keuze maken tussen bezorgen door Dick Schaap of zelf afh...


Begin van de Noord-Hollandse teelt van asperges

Deze week de periode 2010-2015. De tijd dat er gestart is met de groene aspergeteelt en Broersen Asperges. In deze periode werden er steeds vaker aanverwante producten in de winkel van De Kneppeltuin verkocht. Producten werden bij collega telers ingekocht en weer via de boerderijwinkel verkocht om een breed assortiment aan te bieden. Zo werden er ook asperges verkocht in de boerderijwinkel. Deze asperges kwamen toen uit Spanbroek bij Braas of uit Heerhugowaard bij Siem Stuyt vandaan. In het voorjaar van 2012 kwam het aan de keukentafel, zoals het wel vaker bij familiebedrijven gaat, ter sprake dat Siem Stuy...


Asperge netwerkdiner en -borrel + veiling van Het Eerste Kistje 2019 voor bedrijven (2e editie)

Vorig  jaar hebben wij voor het eerst het evenement HET EERSTE KISTJE georganiseerd voor ondernemers uit de regio. Na het succes en de vele positieve reacties van iedereen hebben wij besloten om hier een vervolg aan te geven. Dit jaar verplaatsen wij het diner, de veiling en de borrel van het voorcafé van Restaurant De Ooievaar naar de grote zaal, zodat wij iets meer ruimte hebben en iets meer mensen een plekje kunnen geven. De aanwezigen van vorig jaar en een aantal nieuwe bedrijven hebben wij persoonlijk benaderd om aanwezig te zijn bij de feestelijke opening van het aspergeseizoen 2019. De avond van vrijd...


Hoe werkt de Amerikaanse veiling van HET EERSTE KISTJE witte asperges van 2019?

Vorig jaar hebben wij voor de eerste keer HET EERSTE KISTJE witte asperges geveild bij Restaurant De Ooievaar. Door het succes van afgelopen jaar en het enorme bedrag van €6700,- dat wij dankzij de aanwezigen hebben opgehaald gaan wij het dit jaar een vervolg geven. HET EERSTE KISTJE maakt de aspergeliefhebber warm voor het aspergeseizoen dat komen gaat. Dit jaar oogsten wij voor het tweede jaar onze eigen witte asperges die geteeld worden in een kas in ‘t Rijpje (Sint Maarten). De witte asperge is een typisch Nederlandse groente die wordt gerefereerd aan het voorjaar. Het is namelijk ook één van de weinige...


Witte asperges zijn verkrijgbaar in de boerderijautomaat

Eindelijk is het weer zover. Wij zijn weer druk bezig met het oogsten van de lentegroente, de witte asperge. Ondanks het donkere weer van de afgelopen dagen oogsten wij momenteel genoeg om te verkopen. De asperges liggen dan ook dagelijks vers in de boerderijautomaat op ons bedrijf. Naast de asperges zijn er momenteel tulpen, eieren, saus en soep verkrijgbaar. Boerderijwinkel De boerderijwinkel is vanaf 15 maart iedere vrijdag en zaterdag geopend van 11.00-17.00 uur. Buiten de openingstijden van de winkel is de automaat dagelijks geopend van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Horeca Ook zullen wij ...


Omschakeling van het bedrijf

2000 Voor de gewassen die Ruud en Ilse teelden vielen de marktprijzen vaak erg tegen en daarom hadden Ruud en Ilse het er regelmatig over om iets anders te gaan doen. Hierbij werd gedacht aan tulpen broeien, aardbeien telen en andere gewassen zoals bloemkool en peen. Roy was ondertussen een jaar of 15 en werkte, naast dat hij op school zat, in de vakanties al een paar jaar bij het voornamelijke Strooper en Stoop in Tuitjenhorn. Strooper en Stoop, die op grotere schaal tulpen en lelies teelde, was al verder gemechaniseerd en Roy zag dat het op deze manier veel gemakkelijker ging dan thuis. Thuis werd er name...


Altijd graag meehelpen!

1990-2000 De locatie van ons bedrijf dat toen nog in Langedijk stond werd later herverdeeld, waardoor dit vanaf 1990 tot Warmenhuizen behoorde. Nic zei altijd al dat hij op zijn 60e wilde stoppen met werken. Dit lukte dan ook en hij bouwde samen met Corry een nieuw huis in het dorp van Warmenhuizen aan de Sportlaan. Dit betekende dat Ruud en Ilse het bedrijf gingen overnemen en het dorp verruilde voor de polder van Warmenhuizen. Nic was wel nog veel aan het helpen in de drukke tijden en voornamelijk in de tulpen. De kool werd veelal in samenwerking met Ruud zijn broer Kees geoogst. In november 1990 was de ...


Het eerste kopje witte asperge

De witte asperges in de kas hebben het ook gemerkt dat het een stuk warmer is voor de tijd van het jaar. Vandaag kwam het eerste kopje witte asperge boven de grond uitsteken. Wanneer dit vorig jaar nog 16 maart was, is het nu ruim twee weken eerder dan toen. Dit is natuurlijk extreem vroeg! Wanneer wij genoeg hebben om iedereen van asperges te voorzien zullen wij dit met iedereen delen via onze social media kanalen. Dit is namelijk afhankelijk van het weer van de komende weken. De komende weken zullen er nog volop verse tulpen in de boerderijautomaat liggen!...


Extra dag Pop Up in de Polder met RuiG

De eerste editie van POP UP WALKING DINER IN DE POLDER! De reserveringen voor Pop Up in de Polder met De Ooievaar en De Keuken gaan wel erg snel en daarom hebben wij besloten om er één dag aan toe te voegen. Dit gaan wij doen i.s.m. Chef-kok Bernd Gerats van Restaurant RuiG. Iets ander concept  Om het diner een frisse draai te geven was het idee van Bernd om er een Walking Diner van te maken. Walking Diner in de Polder vindt plaats op donderdag 13  juni van 18:00 tot 22:00 uur en bestaat uit een zesgangenmenu met groene asperges en aardbeien by Broersen. RuiG maakt al meerdere jaren gebruik van on...