Pop Up in de Polder 2020

Dit jaar organiseren wij voor het vijfde jaar Pop Up in de Polder by Broersen. Doordat de reserveringen afgelopen jaar zo snel gingen, hebben we besloten om het aantal dagen iets uit te breiden en verwelkomen wij het nieuwe restaurant De Burg. Daarom kan je dit jaar vier weekenden heerlijk genieten van dit unieke evenement by Broersen. Datums Pop Up in de Polder 2020: 📅 Restaurant De Ooievaar       20, 21, 22, 23, 24 mei! 📅 Brasserie De Keuken               5, 6 en 7 juni! 📅 De Burg Gastvrij                    12, 13 en 14 juni! 📅 Restaurant De Ooievaar...


Aardbeien planten

Vorige week hebben wij de eerste aardbeienplantjes van 2020 geplant. De 13.000 trayplanten worden één voor één in de aardbeienbakken geplant. Vervolgens worden ze op hoogte op de goten in de kas gezet. De komende weken maken de plantjes eerst wortels aan, waarna vervolgens het blad gaat groeien en vanaf begin april de bloemen erin komen. Momenteel staat 2/5 van de kas weer vol. Over een een ruime maand is het volgende vak weer aan de beurt. Nu hopen op veel zon, zodat ze lekker kunnen groeien! Verwachte eerste oogst: eind april! Wij hebben alweer trek in de heerlijke aardbeien van by Broersen. [gallery col...


Haal het voorjaar in huis met tulpen!

Het nieuwe jaar is al weer een paar weken bezig en dat betekent dat wij weer gestart zijn met de verkoop van tulpen. Na het succes van vorig jaar en de vele positieve reacties gaan wij weer vrolijk verder met dit prachtige Nederlandse product. De tulpen die wij verkopen in de boerderijautomaat worden geteeld bij de oudste zoon (Roy) van Ruud en Ilse en oudste broer van Kay en Sem. Bij het bedrijf van Roy, dat hij samen met Jan Strooper runt, wordt op 50 hectare tulpen geteeld en worden er 5 miljoen tulpen gebroeid. Het broeien van de tulpen vindt in de winterperiode plaats (januari tot half april). Dagelijks w...


Welcome Back!

Vanaf 2020 gaat Kay gaat zich fulltime richten op by Broersen. De afgelopen twee jaar heeft Kay gewerkt in Amsterdam voor Energie in Huis. Daar heeft hij veel geleerd en was hij verantwoordelijk voor de operationele afdeling als teamleider. Deze ervaring zal hij meenemen naar by Broersen. Kay zal by Broersen verantwoordelijk zijn voor het verder uitbouwen onze boerderijwinkel, het vergroten van ons merk Horeca Asperges by Broersen, het onderhouden en bijsturen van de financiën en daarnaast meewerken op allerlei fronten binnen het bedrijf. ...


Terugblik afgelopen decennium

Dit decennium nadert zijn einde en daarom is het een mooie gelegenheid om even terug te blikken op wat er allemaal gebeurd is in de afgelopen jaren. Hieronder een overzicht: Aan het begin van dit decennium boerden Ruud en Ilse verder zoals zij de jaren ervoor ook hadden gedaan. De aardbeienteelt draaide volop en in de winter werd er nog wat kool geteeld. Daarnaast was er geen zicht op of er überhaupt opvolging van het bedrijf ging plaatsvinden. In 2012 werd er voor het laatst kool geteeld. Hierdoor kwam er een stuk grond vrij achter het bedrijf. Kay en Sem werden hierdoor in de nieuwsgierigheid gebracht ov...


Aardbeien seizoen voorbij

Wij kijken weer trots en tevreden terug op het afgelopen aardbeienseizoen. De eerste aardbei van het jaar plukten wij op 14 april en werd goed gekeurd door het smaakpanel! ✅ Afgelopen week plukten wij de laatste van het jaar en dat is een unicum. We hopen dat iedereen weer heeft gesmuld van dit heerlijke fruit van het jaar 2019; AARDBEIEN De komende weken wordt de kas klaargemaakt voor het aardbeienseizoen 2020. ...


Kerstpakketten

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent cadeautjes. Ook het personeel en relaties worden natuurlijk in het zonnetje gezet! Dit kan nu ook met mooie pakketten van by Broersen. Hierin zijn twee mogelijkheden: - Kom op afspraak langs in winkel om een pakket naar keuze samen te stellen. - Kies uit onderstaande opties een pakket, kies het aantal en wij maken een offerte voor u.  ...


TERUGBLIK ASPERGESEIZOEN 2019

Wij hebben even de tijd genomen om terug te blikken op het afgelopen aspergeseizoen. Gedurende het aspergeseizoen gebeurd er altijd heel veel, is het druk en daarom des te belangrijker om op een later moment nog even bij alle mooie momenten stil te staan en nog even na te genieten! Tevreden kijken wij terug op het aspergeseizoen 2019. Lees hieronder alles over de belangrijkste gebeurtenissen van het aspergeseizoen 2019. WITTE ASPERGES Ieder jaar is het weer een verrassing wanneer het aspergeseizoen van start gaat. Dit is namelijk helemaal afhankelijk van hoeveel het zonnetje schijnt en wat de temperatuur is...


Zelfplukseizoen geopend by Broersen

De zomer is begonnen en dat betekent het einde van het aspergeseizoen by Broersen. Maar dit betekent ook dat de zelfpluktuin geopend is! Momenteel kunnen er al allerlei bessen (rode, zwarte, witte en kruis bessen) en bloemen geplukt worden in de tuin. Geniet ook van de rust en ruimte, laat de kinderen bij de "kippies" kijken en binnenkort verwachten wij de eerste geitjes. Klik hier voor alle informatie over het zelfplukken. [gallery columns="4" ids="2960,2961,2962,2963"]  ...


Aspergeseizoen geweldig afgesloten

Afgelopen weekend kwam het aspergeseizoen weer ten einde. Na een geweldige start van het seizoen, op vrijdag 29 maart (Veiling van HET EERSTE KISTJE), zijn de laatste asperges van 2019 geoogst. Traditioneel wordt het aspergeseizoen afgesloten met een vier-gangen Pop Up in de Polder diner by Broersen. Dit jaar werd het Pop Up in de Polder diner wederom bereid door Brasserie De Keuken uit Schagerbrug. In drie dagen zijn totaal 120 (!) gasten ontvangen in de sfeervolle druivenkas by Broersen. Alle plaatsen waren eind februari al gereserveerd.  Het weer was fantastisch en met de sfeervolle foodtruck was het event...