23 maart 2024

”HET EERSTE KISTJE” LEVERT RECORDBEDRAG VAN €40.200,- OP!

Het was alweer de vierde maal dat het eerste kistje witte asperges, het witte goud, by Broersen werd geveild onder lokale bedrijven waarvan de opbrengst ten goede komt aan het goede doel. De veiling van het eerste kistje 2024 vond net als in 2022 plaats in de BroekerVeiling te Broek op Langedijk en leverde dankzij alle aanwezige bedrijven en donateurs middels een Amerikaanse veiling een ongekend recordbedrag op! De opbrengst van maar liefst €40.200,- komt ten goede aan Stichting ParkinsonFonds. Beter hadden wij het Noord-Hollandse aspergeseizoen by Broersen niet kunnen aftrappen.

Het diner

Ruim 100 aanwezigen van circa 30 verschillende lokale bedrijven waren getuige van deze bijzondere avond. Net als 2022 vond het evenement namelijk plaats op een wel heel bijzondere locatie, namelijk de oudste veiling van de wereld: de BroekerVeiling. De locatie waar vroeger ook alle lokaal geteelde producten werden geveild en op deze avond de asperges van Noord-Hollandse bodem.

De avond werd geopend door de gebroeders Sem en Kay Broersen, waarbij er met alle aanwezigen is geproost op een goede aspergeoogst en ook de keuze voor het goede doel van dit jaar werd toegelicht. Vervolgens deelden Erna Wempe en Marieke Neesen-Barten met mooie maar ook ontroerende woorden hun ervaring met deze ziekte. Directeur van het ParkinsonFons Lex Knobben nam ook het woord om toelichting te geven over Stichting ParkinsonFonds om een beeld te geven waar het geld van de donateurs terecht komt en waar het voor wordt ingezet.

Tussen de sprekers door werd er een heerlijk 4 gangen asperge-diner verzorgd door Restaurant ‘t Bakkershuys.

De veiling

Na het diner verplaatsten we ons naar het veilinghuis en werd het eerste kistje in stijl met de vloot naar binnen gevaren door Ilse, Kay en Sem. Met Ronald Stuvel als veilingmeester werd het startsein van de veiling gegeven rond 21 uur. Vanaf dat moment konden bedrijven bieden op het eerste kistje. Het kistje werd geveild op Amerikaanse wijze. Dit is een veiling bij opbod, waarbij elke bieder het bedrag betaalt waarmee hij de geboden prijs verhoogt. Op die manier draagt iedereen bij aan het eindbedrag. De veiling eindigt op het moment dat het vorige bod niet meer overboden wordt. Wie het laatste bod uitbrengt, wint het eerste kistje asperges. Het enthousiasme en de concurrentie tussen de bedrijven was goed te merken, want het overbieden bleef aanhouden. Een vorige record van 23.000 euro werd na een rustig begin al snel overboden, waarna er geen einde aan leek te komen. Uiteindelijk sloeg de veilingmeester Ronald Stuvel af bij een duizelingwekkend bedrag van 40.200 euro waarbij Marieke Neesen-Barten als laatste bieder met het kistje naar huis mocht. Extra speciaal omdat Marieke zelf aan de ziekte Parkinson lijdt en zelf ook eerder op de avond haar ervaring hierover had gedeeld.

Recordbedrag

Lex Knobben directeur van Stichting ParkinsonFonds nam de cheque in ontvangst en was overrompeld door het enorme bedrag en recordbedrag van 40.200,- euro.

Dank aan alle bedrijven

Ten slotte willen we alle aanwezige bedrijven ontzettend bedanken voor hun aanwezigheid, inzet en bijdrage aan het eindbedrag en de gezellige avond! Meer dan 30 bedrijven hebben meegeboden met een prachtig eindresultaat. Zie de foto onderaan deze pagina welke bedrijven aanwezig waren en het eindbedrag tot stand hebben gebracht! 

Naast de aanwezige bedrijven hebben ook de volgende aanwezigen op persoonlijke titel meegeboden: Leo van den Berg, Dirk Barten, Connie Wempe, DugroFood,Weder Dienstverlening, Fleur de Nijs, Dennys de Nijs, Koos Stam, Erna Wempe, Linda Stuvel, Dennie Dekker, Glas keukens, Ellen Hoogland, Hennie Neesen, Janet Lugtig, Margret Kruijer, Manon Wouters, Nicole Groen en Jet Strooper.

Klik hier voor de aftermovie!.

 

”HET EERSTE KISTJE” LEVERT RECORDBEDRAG VAN €40.200,- OP!