26 februari 2021

Doe mee voor HET EERSTE KISTJE witte asperges 2021!

Dit jaar zal het eerste kistje witte asperges niet geveild, maar verloot worden. En nog leuker nieuws: jij kunt kans maken op de hoofdprijs en andere leuke prijzen! Zoals altijd zal de opbrengst naar een goed doel gaan. In deze blog lees je meer over de loterij, prijzen en het goede doel.

Eerdere jaren organiseerde by Broersen in samenwerking met restaurant de Ooievaar in Warmenhuizen de veiling van ‘’Het eerste kistje’’ witte asperges in de vorm van een netwerkdiner en -borrel met lokale bedrijven. De opbrengst van de veiling gaat ieder jaar naar een ander doel. Zo werd er in 2018 met de veiling van het eerste kistje by Broersen  €6.700 opgebracht voor Stichting Vrienden Voor Een Ander (VVEA) en in 2019 wel €17.800 voor Stichting ALS Nederland. Vorig jaar kon het abrupt niet door gaan en ook nu is de situatie nog onveranderd. Daarom hebben wij besloten er dit jaar een andere draai aan te geven om toch een mooie aftrap te geven aan het aspergeseizoen, maar vooral om een mooi bedrag op te halen voor deze goede doelen.

Doe mee voor HET EERSTE KISTJE witte asperges op 26 maart 2021!

Een gezellige avond in deze tijd kan geen kwaad, toch? Op 26 maart 2021 verloten wij het eerste kistje en daarnaast kan er vooraf worden genoten van een heerlijk aspergemenu door een lokaal restaurant en kan men meedoen met een leuke quiz! Het programma ziet er als volgt uit:
18:00 – 20:00 uur:   Geniet van een aspergemaaltijd van jouw favoriete, lokale restaurant bij jou thuis
20:00 – 21:00 uur:   Online quiz door Jaap Dijkstra van Uitjes en Eten en maak kans op leuke prijzen
21:00 uur:                  Online verloting van het eerste kistje (hoofdprijs) en vele andere prijzen

50% naar Alpe D’HuZes en 50% naar KiKa

Helaas hebben wij het afgelopen jaar geen geld kunnen inzamelen voor Stichting Alpe D’Huzes en KiKa, aangezien de veiling geen doorgang kon vinden. Helaas kent (bijna) iedereen wel iemand die met kanker te maken heeft (gehad), daarom vinden wij het belangrijk om stil te staan bij deze ziekte. Deze twee goede doelen zijn daarom doorgeschoven naar dit jaar.

Maarten van der Ros uit Warmenhuizen zou in 2020 de Alpe D’HuZes gaan beklimmen voor het goede doel en dit was ook de reden dat wij samen de handen inéén hadden geslagen om voor dit goede doel te gaan. Doordat dit niet heeft kunnen plaatsvinden gaat Maarten in 2021 een nieuwe poging wagen. De helft (50%) van het opgehaalde bedrag in 2021 zal ten goede komen aan Alpe D’HuZes.

Ook hebben wij gekozen om de andere 50% van de opbrengst te doneren aan KiKa. Kinderen en kanker gaan niet samen én daarom willen wij gezamenlijk een bijdrage leveren om hier meer onderzoek naar te doen. Kinderen horen te kunnen spelen en lol maken op die leeftijd en niet in een ziekenhuis liggen. Sinds 2018 opende het Prinses Máxima Centrum haar deuren en nu kan zorg en onderzoek naar kinderkanker op één locatie plaatsvinden. Bij opname in dit ziekenhuis wordt het voor kinderen zo draaglijk mogelijk gemaakt door optimalere omstandigheden. Daarnaast, door kennis op te bouwen op één locatie voorkomt het versnippering van onderzoek en dit komt de kwaliteit ten goede. KiKa, als grootste financier van het Prinses Máxima Centrum, maakt dit mede mogelijk.

Wil jij genieten van een heerlijke aspergemaaltijd, kans maken op een leuke prijs, of misschien wel het eerste kistje, en tegelijkertijd deze goede doelen steunen? Lees meer op  www.heteerstekistje.nl en koop vanaf vandaag jouw lot(en) online of in onze boerderijwinkel by Broersen!

 

 

Doe mee voor HET EERSTE KISTJE witte asperges 2021!