16 juni 2020

Achter de schermen

Achter de schermen bij het steken van onze groene en paarse asperges by Broersen!

In 2013 zijn de broers Kay en Sem begonnen met de groene asperges. Inmiddels worden er dus alweer heel wat jaren groene asperges geteeld, gestoken en verkocht by Broersen. Een prachtige, schone en bovenal lekkere groente!

Heb je ons vanaf de Warmenhuizerweg al eens de asperges zien steken? Dat zou goed kunnen, want onze groene en paarse asperges worden namelijk achter ons bedrijf op het land geteeld. Iedere dag worden onze asperges hier vers gestoken. De trouwe groep aspergestekers staat dus ook hier op ‘t land iedere dag klaar. Op warme dagen is het daarnaast soms nodig om 2 keer per dag over het land te gaan. Met temperaturen boven de 25 graden kunnen asperges namelijk wel 10 cm per dag groeien. Heel wat werk dus!

Aangezien de groene en paarse asperges boven de grond groeien, gaat het steken op een iets andere manier dan het steken van de witte asperges (die onder de grond groeit). Op het land maken we het liefst gebruik van onze aspergemachines, zodat we al zittend en laag bij de grond de asperges gemakkelijk kunnen steken. Na het steken worden de asperges gewassen en op dikte gesorteerd. Hierna zijn ze klaar om naar de klant te gaan!

Doordat de asperges letterlijk naast onze boerderijwinkel en boerderijautomaat geteeld worden, kunnen wij onze slogan ‘s ochtends op het land, ‘s middags bij de klant goed waarborgen.

Het aspergeseizoen eindigt ieder jaar traditie getrouw op 24 juni. We steken de asperges dus nu nog maar één week! Geniet er deze week dus nog even van…

 

 

 

Achter de schermen