Asperges by Broersen

Witte Asperges

Vanaf 2017 telen wij witte asperges op onze teeltlocatie in ’t Rijpje en dit is uniek in Noord-Holland. Onze witte asperges worden in een kas geteeld en daarom starten wij al in maart met steken.

Lees meer
Groene Asperges

Onze groene asperges worden vanaf 2013 op ons bedrijf geteeld. De groene asperge groeit boven de grond, waardoor de teelt geschikt is op de Noord-Hollandse kleigrond.

Lees meer
Horeca Asperges

Door heel Noord-Holland leveren wij aan diverse restaurants onze asperges. Hierdoor proberen wij de asperge letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten in Noord-Holland.

Lees meer

Asperges

Ons bedrijf teelt groene en witte asperges, welke worden verkocht in onze Boerderijwinkel en Boerderijautomaat. Broersen Asperges is sinds 2017 samen met De Kneppeltuin verder gegaan onder één gezamelijke naam: by Broersen. By Broersen heeft een doel, namelijk de asperge op de kaart te zetten in Noord-Holland. Wij willen dit voornamelijk doen door onze asperge lokaal aan te bieden. Naast de verkoop aan de consument, biedt by Broersen vanaf 2016 in de vorm Horeca Asperges een bezorgservice aan voor de horeca in Noord-Holland. Voor meer informatie hierover zie www.horeca-asperges.nl.

BROERSEN ASPERGES

Broersen Asperges is opgericht in 2013 door de broers Kay en Sem Broersen. Ons bedrijf is gevestigd in Warmenhuizen(NH) dit ligt tussen Alkmaar en Schagen. Wij telen 2 hectare groene asperges in de volle grond. In 2017 zijn hier de witte asperges bijgekomen.

In 2012 zijn wij op het idee gekomen om deze groente te gaan telen. Nadat we veel contact hebben gehad met andere telers en informatie hebben verworven zijn wij in 2013 gestart met het bedrijf. Vervolgens hebben we voor 1 hectare aspergeplanten besteld en zijn deze op 29 maart 2013 geplant met een groep vrienden. In het voorjaar van 2014 hebben we een aantal weken kunnen oogsten en verkopen. Door de vele positieve reacties hebben we besloten om er nog 1 hectare bij te planten. Eind mei 2014 zijn deze planten met behulp van onze vrienden de grond in gegaan. Zo kunnen wij iedereen in het voorjaar voorzien van onze verse, gezonde en lekkere groene en witte asperges.

NH Nieuws Leeft groene asperges

play