16 april 2021

De eerste groene asperge van 2021

YES, ook onze eerste groene asperge van 2021 heeft z’n kop uit de grond gestoken! Wij hebben op zondag 11 april het eerste kopje bij ons op het land gespot.

Voor by Broersen is het inmiddels alweer het 8e jaar waarop de eigen groene asperges van het eigen land gestoken gaan worden. Echter, de datum waarop het eerste kopje zich laat zien blijft ieder jaar toch weer een verassing. Het varieert per jaar en is vooral afhankelijk van de temperaturen. Hoe warmer het is, hoe eerder de groene asperge zich normaliter laat zien! Vanwege de frisse temperaturen afgelopen weken heeft het eerste kopje zich dit jaar waarschijnlijk iets later laten zien dan de twee voorgaande jaren. Hieronder een overzicht van de data waarop de eerste groene asperge zich de voorgaande jaren heeft laten zien:

Jaar Datum
2014 27 maart
2015 9 april
2016 2 april
2017 27 maart
2018 18 april
2019 31 maart
2020 3 april

 

Ieder jaar organiseren we een RAAD & WIN actie via onze Facebook-pagina, waar onze klanten kunnen raden wanneer de eerste groene asperge z’n kop boven de grond uitsteekt. Dit jaar hebben meer dan 500 klanten een gok(je) gewaagd. Voor de winnaars van de actie dit jaar: gefeliciteerd met de winst van 1 kg groene asperges!

Onze witte asperges worden al dagelijks gestoken en zijn inmiddels volop verkrijgbaar in onze boerderijwinkel en -automaat by Broersen. Binnenkort kunnen we dan ook weer gaan smullen van de groene asperges. Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven over de verkoop van onze eerste groene asperges!


 

De eerste groene asperge van 2021