12 januari 2023

7496 bomen teruggepland!

”Sinds 2020 planten wij bomen terug voor iedere verkochte kerstboom. Inmiddels heeft by Broersen in totaal 7496 bomen terug geplant via Eden Reforestation Projects.”

Over Eden Reforestation Projects (Eden)

Eden is een snel groeiende non-profit organisatie die zich focust op het herstellen van bossen en en ecosystemen door middel, waarbij de lokale bevolking meehelpt om bomen te planten en de bossen te beschermen tegen houtkap. Inmiddels heeft Eden al bijna 1000 miljoen bomen geplant. Daarnaast zijn er meer dan 15.000 mensen die hieraan meewerken in de armste gebieden in de wereld in ruil voor een eerlijk loon. Op deze manier hoeven deze mensen ook geen hout te kappen voor hun inkomen, waardoor ook houtkap in deze gebieden afneemt. Het terugplanten van bomen groeit daarnaast exponentieel omdat Eden verwacht minimaal 225 miljoen bomen te hebben teruggepland aan het einde van 2023. Het tempo zit er dus lekker goed in!

Wij van by Broersen denken dat dit de manier is om de wereld een stukje beter te maken en om het ecosysteem weer optimaal te laten functioneren. Dit heeft zowel lokaal invloed op de bewoners in deze gebieden als op het mondiale ecosysteem.

by Broersen en Eden

Sinds 2020 planten wij voor iedere verkochte kerstboom minimaal 5 bomen terug. Daarnaast kunnen spaarders van Piggy in onze winkel spaarpunten ook gebruiken voor het terugplanten van bomen. Voor 100 spaarpunten kun je 25 bomen terugplanten. Aan het eind van ieder jaar maken wij een balans op van het totaal aantal bomen dat is terug geplant. Je kunt dus niet alleen sparen voor gratis producten, maar ook voor een betere wereld!

” Op dit moment staat de teller by Broersen op 4218 bomen!”

Waarom past Eden by Broersen?

Wij werken dagelijks met de elementen van de natuur en weten als geen ander hoe belangrijk de balans hierin is voor de groei van onze producten. Is het te warm dan geeft dit stress voor een plant en worden de aardbeien kleiner, worden de zomers droger dan merken wij dat ons waterreservoir te klein aan het worden is. Iedereen in ons bedrijf ervaart hoe belangrijk het ecosysteem is in onze eigen omgeving, maar wij weten ook dat dit wordt beïnvloed door het grotere plaatje. Wij moeten dus buiten onze eigen landsgrenzen kijken en impact maken. Wij geloven dat Eden nu maar ook in de toekomst een grote impact maakt.

Wil je meer te weten komen over het werk van Eden klik dan op de volgende link om naar de website te gaan. Klik hier!

Zie volgende link voor ons account op Eden en eventueel kan je zelf ook een donatie doen via de link op ons profiel: Klik hier! 

7496 bomen teruggepland!