1 juni 2020

Nog 3 weken asperges

Geniet jij ook zo van onze super verse witte, groene en paarse asperges van Noord-Hollandse bodem by Broersen!? Zorg dat je niet achter het net vist! De lekkerste, verse, Hollandse asperges zijn namelijk alleen verkrijgbaar in het aspergeseizoen. En dat is dus ook het geval by Broersen.

Het is ieder jaar afwachten wanneer het aspergeseizoen begint, want wanneer de asperges de grond uit komen is afhankelijk van de temperaturen. Dit jaar liet onze eerste witte asperge zich al eind februari zien. De eerste groene en paarse asperges hadden we begin april gespot. Dat was de start van het aspergeseizoen dit jaar!

Inmiddels oogsten wij de asperges dus alweer meer dan twee maanden iedere dag. Zo zijn ze super vers verkrijgbaar in onze boerderijwinkel en boerderijautomaat. Dit betekent ook (helaas) dat we alweer over de helft zijn van het aspergeseizoen. Het is namelijk geen verassing wanneer het aspergeseizoen eindigt. Traditioneel eindigt het aspergeseizoen namelijk ieder jaar op 24 juni (met Sint-Jan).

Geniet er nu dus nog even van!

 

Nog 3 weken asperges