18 mei 2021

De asperge-familie is compleet

Het was lang wachten, maar nu steken we dan toch echt ook de groene en paarse asperges van ‘t land by Broersen!

De aspergefamilie is dus eindelijk weer compleet. By Broersen teelt de drie verschillende kleuren asperges: wit, groen én paars. Op deze manier is er voor ieders wat wils en is er ook voor iedere gelegenheid een prachtige asperge om de maaltijd af te maken. Zo wordt de witte asperge vaak traditioneel gegeten, wordt de groene asperge vaker geroerbakt of gegrild en is de paarse asperge juist heerlijk om rauw te gebruiken in een heerlijke frisse salade. Klik hier voor verschillende heerlijke recepten. Je kunt veel verschillende kanten op met onze asperges en zo dus optimaal genieten van het tamelijk korte Hollandse aspergeseizoen!

Onze eerste groene en paarse asperges worden nu ook weer verkocht in onze boerderijwinkel. Wegens het koude weer is dit bijna een maand later dan voorgaande jaren. Komende weken lijken de warme temperaturen ook nog uit te blijven, dus voor de groene en paarse asperges zal de oogst nog beperkt blijven en geldt dus OP=OP! Wil je meer over onze groene en paarse asperges lezen? Klik dan hier.

Gelukkig telen wij onze witte asperges in de kas (lees hier meer). Hierdoor hebben we voor de oogst van de witte asperges minder last van het koude weer en deze zijn dus sinds eind maart al volop verkrijgbaar by Broersen! De witte asperges zijn ook dagelijks verkrijgbaar in onze boerderijwinkel en in de automaat.

De asperge-familie is compleet