8 juni 2020

Zuivel by Boeren #ZUCO

Zuivel?

Naast de verse asperges en aardbeien van eigen teelt én andere verse en lokale aanverwante producten is er nu ook zuivel verkrijgbaar by Broersen! Als je in Nederland denkt aan boerenproducten denk je al snel aan zuivel. Daarom vinden wij dat zuivel niet kan ontbreken in ons by Boeren assortiment in onze boerderijwinkel.

ZUCO?

Zuivelcoöperatie ZUCO is ontstaan door een unieke samenwerking tussen een melkveehouder en kok. Met passie creëren zij culinaire zuivelproducten met authentieke elementen van nostalgie, ambacht en natuur. Zij staan voor een duurzame zuivelketen, van gras tot culinair. Middels een totaalconcept ‘van gras tot culinair’ verwerken zij direct vanuit- en met de natuur. Daarnaast hebben zij een prachtige winkel met heerlijke producten in het centrum van Dokkum (Friesland). Dus als je daar een keer in de buurt bent, is het zeker een bezoekje waard!

Waarom ZUCO by Boeren?

Sinds begin 2020 zijn wij begonnen met onze zoektocht naar een zuivelpartner by Boeren. Na verschillende bezoeken aan lokale boeren, smaakpanels en aan de hand van meerdere factoren hebben wij een mooie partner gevonden: ZUCO. Doordat wij in Noord-Holland geen geschikte zuivelpartner konden vinden zijn wij in nabij gelegen streken verder op onderzoek gegaan en bij ZUCO terecht gekomen.

Gezien de manier waarop ZUCO de zuivelproducten op ambachtelijke wijze produceert met aandacht voor duurzaamheid en de natuur en het milieu, én de unieke smaak en kwaliteit van deze producten is dit een geweldige toevoeging aan het by Boeren assortiment. Daarnaast heeft ZUCO een breed zuivel assortiment (dus voor ieder wat wils) en kon deze onderneming aan onze verwachte vraag voldoen.

Unieke smaak en kwaliteit
Door een chef-kok in dienst te nemen is de receptuur erop ingesteld om de lekkerste producten te creëren. En dit proef je kunnen wij jou alvast verklappen.

Puur
Er is veel verschil tussen een fabrieksmelk en verse melk van ZUCO. De melkproducten van ZUCO dien je eerst even te schudden voor gebruik. Doordat de producten namelijk zo puur mogelijk worden geproduceerd kunnen er klontjes in de melk zitten, wat natuurlijk puur natuur is.

Ambachtelijk
Alles wordt met de hand gemaakt in de keuken bij ZUCO. Echt een aanrader om een keer langs te gaan als je in de buurt bent. In het centrum van Dokkum staat het kleinste melkfabriekje van Nederland. Naast de productie van allerlei melkproducten worden hier ook alle producten verkocht.

Lokale- en streekproducten
Hoewel ZUCO niet in Noord-Holland is gevestigd is dit een echt streekproduct uit Friesland. Doordat wij in Noord-Holland geen geschikte partner konden vinden hebben wij in het nabijgelegen Friesland onze perfecte zuivelpartner gevonden. ZOCO komt de producten zelf tweemaal per week vers over de Afsluitdijk bezorgen.

Met zorg voor natuur en milieu

Zucologisch noemt boer Hessel-Jan van ZUCO het zelf. Door kleinschalige te boeren is er veel ruimte voor weidevogels en dierenwelzijn en voer uit de eigen omgeving. Door een korte keten van gras tot en met de melk in een glas in eigen handen te hebben worden er veel kilometers bespaard.

Klik deze link voor meer inzicht bij onze selectie van nieuwe by Boeren partners.

Kortom, een mooie onderneming met ontzettend lekkere zuivelproducten. Wij zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking en hopen dat jij hier ook lekker van gaat genieten!

by Boeren

Sinds vorige week hebben wij de zuivelproducten van Zuivelcoöperatie ZUCO aan het by Boeren assortiment toegevoegd. Het huidige zuivelassortiment bestaat uit onder andere:

 • melk
 • yoghurt
 • vla
 • drinkyoghurt
 • karnemelk
 • melk kefir
 • kwark
 • rijstepap
 • hangop
 • panna cotta
 • lemon curd
 • Kambucha

Zit er iets lekkers voor je tussen? De zuivelproducten zijn nu dagelijks verkrijgbaar in onze boerderijwinkel by Broersen.

Zuivel by Boeren #ZUCO