1 juli 2020

Seizoensgroentes by Boeren #Hoogeboom Groente

Seizoensgroentes?

Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten waarom wij geen andere groentes (naast asperges) verkopen in onze winkel. Wij vinden allereerst dat wij gespecialiseerd moeten blijven in hetgeen wat wij doen en hierin willen wij ons blijven verbeteren. Daarnaast vinden wij dat als wij groentes in de winkel presenteren, dat dit een meerwaarde ten opzichte van andere aanbieders moet zijn en het ook lokaal geteeld moet zijn. Dit jaar is één van onze buren begonnen met het telen van verse seizoensgroentes en dit vinden wij dan ook het goede moment om met seizoensgroentes van start te gaan. Zo blijven wij gespecialiseerd in onze teelten en kunnen onze buren van Hoogeboom Groente zich specialiseren in zijn seizoensgroentes.

Verwacht bij ons geen schappen voor groentes, maar een beperkt assortiment wat meebeweegt met het seizoen. Op deze manier willen wij onze klanten net als in het verleden weer meer kennis laten maken met het seizoen. Eens in paar weken geven wij een nieuwe update over het assortiment van dat moment.

Hoogeboom Groente?

Hoogeboom groente kiest voor seizoensgroentes en wilt hier de omgeving van laten genieten. In hun ”moestuin” telen zij sinds dit jaar seizoensgroentes en verkopen dit in ”de groentekar”. Door de kleinschalige teelt, worden producten met zorg voor natuur en milieu geteeld. Rij gerust even langs de ”moestuin” om te zien wat er nu allemaal op het land staat. Vraag aan een medewerker in onze winkel welke kant je op moet ;).

Waarom Hoogeboom Groente by Boeren?

Unieke smaak en kwaliteit

Doordat de groente nog geen 500 meter naast ons bedrijf worden geteeld krijgen wij deze vers van het land aangeleverd. Dagelijks kunnen wij terecht om de verse groentes op te halen. Verser dan dit gaan wij het niet krijgen en dit proef je!

Puur

Alle producten van Hoogeboom groente zijn puur en vaak nog met de wortel eraan. De groentes worden niet versneden, waardoor alle smaak- en gezondheidseigenschappen blijven behouden.

Ambachtelijk

Door de kleinschalige teelt van producten worden alle producten handmatig en met zorg geteeld. Hoogeboom groente is pas net begonnen en is van plan om de teelt te blijven perfectioneren in de komende jaren.

Lokale- en streekproducten

Nog geen 500 meter verder worden de groentes van Hoogeboom geteeld. Net als by Broersen worden de groentes geteeld op de Dergmeerweg in Warmenhuizen.

Met zorg voor natuur en milieu

Hoogeboom groente streeft in de moestuin een biologische teelt na. Doordat zij kleinschalig telen kunnen zij flexibel inspelen op de natuurinvloeden. Daarnaast telen zij volledig voor de lokale markt waardoor transport verwaarloosbaar is.

Klik deze link voor meer inzicht bij onze selectie van nieuwe by Boeren partners.

Wij zijn erg benieuwd hoe jij de producten van Hoogeboom Groente vindt. Laat het ons weten!

by Boeren

Sinds een week hebben wij de seizoensgroentes van Hoogeboom Groente toegevoegd aan ons assortiment. De producten veranderen met het seizoen mee. Omdat het zomer is zijn nu de volgende zomergroentes verkrijgbaar.

  • Lollo Rosso
  • Botersla
  • Chinese Kool
  • Eikenblad

De komende weken zullen er weer nieuwe producten worden toegevoegd aan het assortiment. Wij houden u op de hoogte.

Seizoensgroentes by Boeren #Hoogeboom Groente