29 oktober 2020

Vlees by Boeren #Hoeveslagerij Leeuwenhorn

Dit jaar is het assortiment gestaag uitgebreid. Hierdoor kunnen bezoekers naast een bakje aardbeien, asperges en aanverwante producten ook voor overige boerderijproducten bij ons terecht. Denk aan zuivel, kaas, seizoensgroentes en verschillende delicatessen. Sinds deze week voegen wij daar nu vlees van de boerderij aan toe. Lees hieronder waarom wij hiervoor kiezen.

Vlees?

Vlees van de boerderij is de laatste jaren enorm in opkomst. Dit vlees onderscheidt zich vaak op een aantal verschillende manieren ten opzichte van gangbaar vlees. Het vlees wordt lokaal geproduceerd, onderscheidt zich op ras en hierdoor op smaak en de manier van dierenhouden is kleinschaliger en ook op een toekomstbestendigere manier. Namelijk dicht bij de natuur en ook veel aandacht voor het dierenwelzijn. Wij verwachten dat er in de toekomst minder vlees zal worden gegeten, maar dat het vlees dat wij eten van betere kwaliteit is en op een goede manier tot stand is gebracht. Op deze manier kunnen wij hier ook met zijn allen achter staan!

Hoeveslagerij Leeuwenhorn?

Hoeveslagerij Leeuwenhorn begint steeds meer een begrip te worden in de regio. De koeien zijn van het ras Piëmontees en worden op natuurlijke wijze gehouden. Dit alles tezamen resulteert in een heerlijk lokaal mals stukje vlees. Lees hieronder de werkwijze van Hoeveslagerij Leeuwenhorn en waarom wij deze producten in ons assortiment hebben opgenomen.

Waarom Hoeveslagerij Leeuwenhorn by Boeren?

Unieke smaak en kwaliteit

De Piëmontees levert vlees van hoge kwaliteit. De fijne vleesdraad staat garant voor een erg malse kwaliteit van het vlees. De runderen hebben een goede bespiering over het gehele lichaam, weinig vet aanzet en cholesterolarm. Hierdoor is het vlees ook nog eens gezonder dan een gemiddeld stukje vlees.

Puur

Doordat de Piëmontese runderen niet gevoerd worden met groeibevorderaars (krachtvoer) en veel natuurlijke kwaliteit van leven duurt het groeiproces langer. De rust, ruimte en het respect voor de dieren geeft juist de beste kwaliteit en smaak aan het vlees. Geduld word beloond!

Ambachtelijk

Coen Kneppers heeft zelf jarenlang ervaring als chef-kok bij verschillende lokale restaurants. Daarnaast is hij van jongs af aan opgegroeid op de boerderij en hierdoor weet hij precies wat er van ”boer tot bord” nodig is voor het beste stukje vlees. De kleinschaligheid van het bedrijf geeft veel ruimte voor ambacht. Hierdoor is Coen zowel de boer als de slager in één.

Lokale- en streekproducten

De runderen hebben een natuurlijk leven in Schagerbrug en worden op dezelfde boerderij nog geslacht. Vervolgens wordt het vlees één maal per week bij ons gebracht om vanuit de vriezer te worden verkocht. De koeien staan 10 km van onze winkel in de wei. Dat is een hele mooie korte keten!

Met zorg voor natuur en milieu

Door veel ruimte en rust en natuurlijke voeding is er veel ruimte voor dierenwelzijn.

Wij zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking en hopen dat jij hier ook lekker van gaat genieten! Proef het verschil! Zie hieronder een overzicht van de producten die sinds deze week zijn toegevoegd aan ons assortiment:

Vlees by Boeren

  • Hamburgers (een aanrader!)
  • Saucijs
  • Kogelbiefstuk
  • Sucade
  • Gehakt

Uiteraard is al dit vlees afkomstig van de Piëmontese runderen van Hoeveslagerij Leeuwenhorn.

Vlees by Boeren #Hoeveslagerij Leeuwenhorn