27 juli 2019

TERUGBLIK ASPERGESEIZOEN 2019

Wij hebben even de tijd genomen om terug te blikken op het afgelopen aspergeseizoen. Gedurende het aspergeseizoen gebeurd er altijd heel veel, is het druk en daarom des te belangrijker om op een later moment nog even bij alle mooie momenten stil te staan en nog even na te genieten! Tevreden kijken wij terug op het aspergeseizoen 2019. Lees hieronder alles over de belangrijkste gebeurtenissen van het aspergeseizoen 2019.

WITTE ASPERGES

Ieder jaar is het weer een verrassing wanneer het aspergeseizoen van start gaat. Dit is namelijk helemaal afhankelijk van hoeveel het zonnetje schijnt en wat de temperatuur is. In februari was het al een flink aantal dagen mooi weer met hogere temperaturen dan normaal. Daardoor kwam op 27 februari het eerste kopje witte asperge boven de grond uit in onze kas.

Vanaf 8 maart is de verkoop van start gegaan van de koningin der groenten.

VEILING HET EERSTE KISTJE

Jaarlijks veilen wij HET EERSTE KISTJE witte asperges t.b.v. een goed doel. De veiling vond dit jaar plaats op vrijdag 29 maart bij Restaurant De Ooievaar. Het resultaat; gezamenlijk met de aanwezigen bedrijven is er €17.800,- opgehaald t.b.v. Stichting ALS Nederland en Blom Elektrotechniek is er met HET EERSTE KISTJE van 2019 vandoor gegaan. Meer zien? Klik hier voor de aftermovie!

HORECA ASPERGES DOOR HEEL NOORD-HOLLAND

Onze asperges worden exclusief door Horecagroothandel Dick Schaap bezorgd aan de Horeca in Noord-Holland. Deze samenwerking verloopt de afgelopen jaren uitstekend! Dick Schaap levert bijna door heel Noord-Holland. Op deze manier verwachten wij nog dichter bij onze missie te komen: “Asperges op de kaart zetten van Noord-Holland”.

GROENE ASPERGES

Ongeveer een maand nadat de witte asperges uit de grond waren gekomen, zijn nu ook de groene asperges aan de beurt. Op 31 maart stak de eerste groene de kop boven de grond uit. Normaal gesproken oogsten wi volop groene asperges vanaf ca. 1 mei, maar door het extreem warme weer van half april konden wij met de Paas ook al groene asperges oogsten. Heerlijk!

Voor het eerst konden wij met Pasen dan ook zowel witte als groene asperges aanbieden aan onze klanten! Dit waren erg drukke dagen en velen hebben genoten van de lekkerste groenten.

HORECADAG BY BROERSEN

Op maandag 6 mei heeft de eerste Horecadag by Broersen plaatsgevonden. Het doel van deze dag is het verhaal achter de producten van by Broersen over te brengen op de chef-koks. Sinds 2016 leveren wij onder ons label Horeca Asperges by Broersen asperges aan de Horeca.  Door Kay en Sem is er ingegaan op de ‘’visie’’ van by Broersen; ‘’Asperges op de kaart zetten in heel Noord-Holland.’’ Gezamenlijk met o.a. de Horeca willen wij dit gaan bewerkstelligen. Het is algemeen bekend dat er in het zuiden tot wel gemiddeld 5x meer asperges worden gegeten per persoon dan in het noorden. Daar moet verandering in komen en de restaurants kunnen als geen ander ‘’de ultieme beleving’’ van verse asperges overbrengen. 

NIEUW! PAARSE ASPERGES

Nieuw in 2019 zijn onze paarse asperges. Een ras dat is ontwikkeld door Bejo Zaden en net zoals de groene asperge boven de grond groeit. De paarse asperge is zoeter dan de groene variant en is zeer geschikt om rauw te verwerken in salades of even kort te grillen.

MOEDERDAG EN VADERDAG

Zowel voor Moederdag als Vaderdag hebben wij heel veel mooie cadeaupakketten samengesteld. Graag stellen wij in onze boerderijwinkel een pakket naar keuze voor u samen. Ook voor relatiegeschenken hebben wij vele mogelijkheden. Kom eens langs in de boerderijwinkel by Broersen:)

POP UP IN DE POLDER MET RESTAURANT DE OOIEVAAR (lente editie)

Vanwege de vele interesse en snelle reserveringen is dit jaar het Pop Up diner by Broersen uitgebreid met extra dagen. Woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni was de sfeervolle druivenkas weer iedere dag helemaal vol gereserveerd! Hierdoor hebben wij totaal 160 (!) gasten mogen ontvangen die hebben genoten van een heerlijk vier gangen diner bereid door Restaurant De Ooievaar. Klik hier om meer te lezen!

POP UP IN DE POLDER MET RESTAURANT RUIG (walking dinner editie)

De eerste editie van Walking Dinner in de Polder met Restaurant RuiG was een succes. Donderdag 13 juni hebben wij een super avond gehad met Restaurant RuiG. Bernd en zijn team hebben tijdens het Walking Dinner in de Polder By Broersen de gasten heerlijk in het zonnetje gezet met een zes gangen diner. 😍 Het was weer smullen! Klik hier om meer te lezen!

POP UP IN DE POLDER MET BRASSERIE DE KEUKEN (afsluiting aspergeseizoen editie)

Traditioneel wordt het aspergeseizoen afgesloten met een vier-gangen Pop Up in de Polder diner by Broersen. Dit jaar werd het Pop Up in de Polder diner wederom bereid door Brasserie De Keuken uit Schagerbrug. In drie dagen (vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni) zijn totaal 120 (!) gasten ontvangen in de sfeervolle druivenkas by Broersen. Alle plaatsen waren eind februari al gereserveerd.  Het weer was fantastisch en met de sfeervolle foodtruck was het event compleet. Klik hier om meer te lezen!

DE ZOMER BY BROERSEN

Zodra het aspergeseizoen op 24 juni (St. Jan) is afgesloten, start het zelfplukseizoen by Broersen. Dit betekent dat er in de tuin zelf fruit en bloemen geplukt kunnen worden en dat er in de zomervakantie zelf aardbeien geplukt kunnen worden. Ook zijn er de hele zomer aardbeien en divers ander fruit verkrijgbaar in de boerderijwinkel. Geniet van de rust en ruimte op ons terras en kom met de kinderen bij de kippen en geitjes (Nieuw!) kijken!

 

TERUGBLIK ASPERGESEIZOEN 2019