1 december 2020

Ganzenburgers van Gerards Kokerij

Wat begon als experiment, is nu voor iedereen beschikbaar!

De Ganzen Burger van 100% zuiver ganzenvlees is op smaak gebracht met gedroogde en verse kruiden, dus zonder smaakversterkers of E-nummers.

Er zijn zo’n 2.400.000 miljoen ganzen in Nederland die voor veel overlast en gewasschade zorgen. Door goed wildbeheer van erkend jagers kan het ganzenvlees een culinaire bestemming krijgen. Het zou toch zonde zijn dit bijzondere scharrelvlees niet te gebruiken? Het aanbod is landelijk; van Groningen tot Zuid-Limburg kunnen er ganzenvlees producten geserveerd worden.

De burger kan op een broodje gegeten worden en is ook een prima vervanger voor “De Hollandse Bal”, met bijvoorbeeld rode kool, aardappelpuree, appel- of perencompote en ouderwetse jus. Het is met een gewicht van 80 gram een prima onderdeel van de voedzame maaltijd. Twee nemen kan natuurlijk ook!

Het bakken van de Ganzen burger voor 2 personen:

Neem een kleine koekenpan , doe er wat bakolie in (cocosvet is ook goed) en zet op middelhoog vuur. Bak de Burgers 1 minuut op beide kanten mooi bruin, zet het vuur laag doe een deksel op de bakpan en laat nog 2 minuten op beiden kanten doorgaren (samen 4 min).

Serveren:

Heerlijk met rode kool, aardappelpuree en gebakken appel!

Ganzenburgers van Gerards Kokerij