5 november 2021

1 kerstboom = 5 nieuwe bomen

Wij planten voor iedere verkochte kerstboom 5 bomen terug via Eden Reforestation Projects! Net als in 2020 planten wij ook in 2021 weer 5 bomen terug per verkochte kerstboom. In 2020 hebben wij in totaal 2218 bomen terug gepland. Zie hieronder voor meer informatie!

Waarom doen wij dit?

by Broersen is zich er van bewust dat een kerstboom per definitie niet heel duurzaam is. Om dit te compenseren willen wij een bijdrage leveren aan het klimaat om een duurzame toekomst met zijn allen op te bouwen! Daarnaast is het een mooie kerstgedachte om mensen in onderontwikkelde gebieden te steunen.

Wat doet Eden Reforestation Projects?

 

Het probleem

Ontbossing is een probleem wat zich al decennia voordoet. Ieder jaar weer verdwijnen er grote stukken bos in de meest onderontwikkelde gebieden. Mensen doen wat ze kunnen om hun gezin te onderhouden en worden vaak gedwongen om hun lokale omgeving te vernietigen om te overleven, zoals bomen kappen voor bouw-, brandstof-, hitte- en landbouwdoeleinden. Hun korte termijn is opgelost, maar de langetermijngevolgen zijn desastreus; ernstige overstromingen, erosie en woestijnvorming. De leefomgeving en de leefomstandigheden gaan er hierdoor op lange termijn op achteruit.

De oplossing

Eden Reforestation Projects heeft een hele effectieve methode op poten gezet om voor bovenstaand probleem een positieve richting op te buigen. De inwoners van deze arme landen profiteren hierdoor op korte en op lange termijn om de omgeving juist aan te vullen met bomen in plaats van het weghalen hiervan.

Deze non-profitorganisatie betaald namelijk de lokale bevolking om mee te helpen aan het heropbouwen van de natuurgebieden. Hierdoor worden niet alleen de bossen in goede staat hersteld, maar ook beschermd en bewaakt waar nodig om ontbossing te voorkomen. Door deze manier van werken met lokale bewoners kan Eden Reforestation Projects voor een zo’n laag mogelijke prijs zoveel mogelijk bomen terug planten. Deze organisatie staat bekend om lage overheadkosten en effectieve methode om bomen terug te planten. Tot nu toe heeft deze organisatie al 400 miljoen bomen geplant en het doel is om in 2025 500 miljoen bomen terug te planten in een jaar.

En daar draag jij aan bij door de aanschaf van een kerstboom by Broersen!

Klik hier voor meer informatie over Eden Reforestation Projects!

Pre order hier jouw kerstboom!

1 kerstboom = 5 nieuwe bomen