28 maart 2022

Recordbedrag voor HET EERSTE KISTJE 2022

Het was alweer de derde keer dat het eerste kistje witte asperges, het witte goud, by Broersen werd geveild onder lokale bedrijven waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. De veiling van het eerste kistje 2022 vond plaats op vrijdag 25 maart en leverde een recordbedrag op! De opbrengst van maar liefst €23.000,- komt ten goede aan Alzheimer Nederland. Beter hadden wij het Noord-Hollandse aspergeseizoen by Broersen niet kunnen aftrappen.

Het diner

Circa 100 aanwezigen van 25 verschillende lokale bedrijven waren getuige van deze bijzondere avond. Dit jaar vond het evenement namelijk plaats op een wel heel bijzondere locatie, namelijk de oudste veiling van de wereld: de Broeker Veiling. De locatie waar vroeger ook alle lokaal geteelde producten werden geveild en op deze avond de asperges van Noord-Hollandse bodem. De avond werd gestart met een heerlijk 4 gangen asperge-diner verzorgd door Restaurant ‘t Bakkershuys. Ondertussen lichtten twee vertegenwoordigers, Gerjoke Wilmink en Anne Claire van de Lugt, van Alzheimer Nederland toe hoe zij werken voor een wereld zonder Alzheimer en tot die tijd voor een betere kwaliteit van leven met Alzheimer. Ook deelde onze nicht Marlies een persoonlijk verhaal, aangezien haar vader lijdt aan de ziekte.

De veiling

Na het diner verplaatsten we ons naar het veilinghuis en werd het eerste kistje in stijl met de vloot naar binnen gevaren door Ilse, Kay en Sem. Met Jan Duijs als veilingmeester werd het startsein van de veiling gegeven rond 21 uur. Vanaf dat moment konden bedrijven bieden op het eerste kistje. Het kistje werd geveild op Amerikaanse wijze. Dit is een veiling bij opbod waarbij elke bieder het bedrag betaalt waarmee hij de geboden prijs verhoogt. Op die manier draagt iedereen bij aan het eindbedrag. De veiling eindigt op het moment dat het vorige bod niet meer overboden wordt. Wie het laatste bod uitbrengt, wint het product. Het enthousiasme en de concurrentie tussen de bedrijven was goed te merken, want het overbieden bleef aanhouden. Een prachtig bedrag €10.000,- werd gepasseerd, toen het vorige recordbedrag dat in 2019 werd opgehaald voor het eerste kistje en zelfs na de €20.000,- gingen de biedingen nog door.

Recordbedrag

De laatste bieding werd dit jaar uitgebracht door Matthe en Monique Pronk. Na een korte toelichting van Monique over hoe zij graag zag dat het eerste kistje bereidt zou worden voor de dementerende bewoners van het Parkhuis in Warmenhuizen werd de veiling van het eerste kistje gesloten met een geweldig eindbedrag van 23.000,-! Wat een klapper! Samen met de winnaars van het eerste kistje hebben wij de cheque meteen overhandigd aan Alzheimer Nederland. Net als ons waren zij overweldigd door het opgehaalde recordbedrag!

Dank aan alle bedrijven

Ten slotte willen we alle aanwezige bedrijven ontzettend bedanken voor hun aanwezigheid, inzet en bijdrage aan het eindbedrag en de gezellige avond!

Binnenkort delen wij nog met meer foto’s en filmpjes. NH Nieuws was ook dit jaar aanwezig en heeft al het een en ander vastgelegd. Klik hier voor het nieuwsbericht op NH Nieuws.

 

Foto’s door La Luuz Fotografie

 

 

Recordbedrag voor HET EERSTE KISTJE 2022