3 juni 2020

by Boeren

‘Huh, by Boeren?!’

Ja, naast by Broersen hebben we onlangs ook by Boeren gelanceerd! Je leest in deze blog waar dit voor staat.¬†Naast ons by Broersen assortiment verkopen wij ook al een aantal jaar lokale producten van andere boeren in onze boerderijwinkel. Om de producten van andere boeren meer onder de aandacht te brengen, heeft by Broersen nu by Boeren in het leven geroepen. Op deze manier willen wij onze ‘korte keten’ verder uitbreiden door producten aan te bieden die direct by Boeren vandaan komen.

Samenstelling van het by Boeren assortiment

Het assortiment by Boeren wordt aangevuld met producten waarvan wij verwachten dat het de beste keuze is voor onze klant. Daarom is het belangrijk dat de kernwaarden van by Broersen overeenkomen met de kernwaarden van producten voor het by Boeren assortiment. Net als de producten van by Broersen veranderen ook de producten van het by Boeren assortiment met de seizoenen mee. Naast praktische factoren zoals professionaliteit van de onderneming, leveringsmogelijkheden en type assortiment, hanteren wij onze volgende vijf kernwaarden voor het samenstellen van het by Boeren assortiment:

Unieke smaak en kwaliteit
De producten moeten onderscheidend zijn door middel van de smaak en/of kwaliteit. Doordat de producten direct en vers by Boeren vandaan komen en met ambacht worden geproduceerd ontstaat er een unieke smaakbeleving!

Puur
De producten komen direct van de boer. Hierdoor is het niet alleen super vers, ook weet de boer als geen ander hoe het product te behandelen en te verwerken. Zo blijven de producten zo puur mogelijk.

Ambachtelijk
Doordat iedere boer gespecialiseerd is in zijn eigen product hebben zij de teelt en het productieproces tot een ambacht verheven.

Lokale- en streekproducten
Doordat de producten voor de lokale markt worden geproduceerd en verkocht worden (korte keten), worden er veel onnodige transportkilometers bespaard. De voorkeur gaat hierbij uit naar producten die zo dicht mogelijk bij ons bedrijf worden geproduceerd. Mocht er geen geschikt product in de regio beschikbaar zijn dan zal er naar het beste alternatief worden gezocht in een nabije streek. 

Met zorg voor natuur en milieu
De producten vaak op kleinere schaal geproduceerd, waardoor er meer aandacht is voor natuur en milieu.

Waar te verkrijgen?

Het by Boeren assortiment zal terug te vinden zijn in de boerderijwinkel by Broersen en daarnaast wellicht in de toekomst via onze by Boeren webshop.

by Boeren