8 november 2022

”Boerderijzuivel gaat met vallen en opstaan”

Sinds het uitbreiden van ons assortiment in 2020 hebben wij inmiddels afscheid moeten nemen van 2 zuivelleveranciers. ZUCO was onze eerste partner, waarna wij vervolgens zijn overgestapt naar Veldzicht Hoeve uit ‘t Veld. Beide boerderijen zijn inmiddels gestopt met het verzuivelen van hun melk tot pure kwalitatieve zuivelproducten. De reden hierachter is met name de gestegen kosten voor het produceren van deze producten op kleine schaal. Uiteraard vinden wij het erg zonde en jammer dat deze partijen hier noodgedwongen mee hebben moeten stoppen! Daarnaast zien wij het als een uitdaging om een nieuwe zuivelpartner te selecteren waar wij vertrouwen in hebben om een langere toekomst mee samen te werken! Het zelf verzuivelen van boerderijzuivel is nog een relatief jonge markt, waardoor het niet gek is dat dit met vallen en opstaan zal gaan.

”Na vele proefpakketjes van verschillende aanbieders en gesprekken met deze boerderijen hebben wij gekozen voor De Smaak van Hier!”

De Smaak van Hier!

De Smaak van Hier is een samenwerking tussen 5 boerderijen die onder een gezamenlijk label hun producten vermarkten onder dit label. Iedere boer heeft zijn eigen specialiteit en maakt een gedeelte van het zuivelassortiment. Hierdoor is het productieproces minder bewerkelijk en kunnen er grotere aantallen worden  op deze producten gedraaid, wat de efficiëntie en de kwaliteit bevorderd. Dit is één van de redenen dat wij hebben gekozen voor deze producten, omdat wij vertrouwen hebben in de manier van werken, maar ook zeker in de kwaliteit van de producten!

Het assortiment van onze nieuwe zuivelleverancier bestaat uit onder andere: Melk, Karnemelk, Yoghurt, Aardbeienyoghurt, Vanillevla, Chocoladevla en twee heerlijke bavarois toetjes. Gedurende het seizoen kunnen er nieuwe producten worden toegevoegd aan het assortiment. Ook hebben wij de vraag gesteld om Kefir te gaan produceren, waarna ze bezig zijn om dit te ontwikkelen. Eén boer van De Smaak van Hier heeft de Kefir-ketel van Veldzicht Hoeve overgenomen uit ‘t Veld dus wellicht zien wij ook de kefir binnenkort weer in onze winkel.

”De smaak van deze Vanillevla is ongeëvenaard”

Hoewel wij de Vanillevla van Veldzicht erg lekker vonden, waren wij verkocht toen wij de Vanillevla van De Smaak van Hier proefden. Door het gebruik van Bourbon Vanille en geen toevoegingen qua smaak- en kleurstoffen, behoud de vla een naturelle kleur, maar heeft het ook een heerlijke zachte smaak!

De flessen zijn daarnaast verpakt in glas, wat de kwaliteit van het product ten goede komt en daarnaast ook de uitstraling geeft die het verdiend. Ook is glas zeer goed recyclebaar, waardoor dit ook een duurzame keuze is. Het glas gaat niet retour en er zit dan ook geen statiegeld op. Het proces van transport, tot schoonmaken van de gebruikte fles is niet duurzamer en efficiënter dan het gebruik van nieuwe flessen.

Klik hier om naar de website van De Smaak van Hier te gaan voor alle informatie! 

”Boerderijzuivel gaat met vallen en opstaan”