19 maart 2021

De groei van onze aardbeien

“Wanneer zijn jullie aardbeien er weer?” Deze vraag hebben wij inmiddels alweer meerdere keren ontvangen.

Goed nieuws, we hopen rond begin april de allereerste zomerkoninkjes te plukken. Daarna zal dan ook de verkoop van onze aardbeien in de boerderijwinkel en -automaat van start gaan! Nog heel even geduld dus.

Onze aardbeienplanten – en nu ook de eerste groene vruchtjes – groeien gestaag door. Inmiddels is het werk in de aardbeienkas dus ook al in volle gang. Naast de hommels die druk bezig zijn met de bestuiving van de bloemen zijn we inmiddels ook begonnen met het ”doorhalen” in de aardbeienkas. Wat, doorhalen? Jazeker! Dit betekent dat we alle trossen met bloemen – en over een tijdje met heerlijke aardbeien – stuk voor stuk voorzichtig naar voren halen. Op deze manier worden de trossen gescheiden van het gewas. Hierdoor komen de aardbeien straks mooi te hangen en zijn deze gemakkelijker te plukken. Dit is een nauwkeurig klusje en het team by Broersen is hier deze weken volop mee bezig!

Ben je benieuwd hoe het groeiproces van een aardbeienplantje tot (mini) vrucht verloopt? Hieronder zie je het proces van onze aardbeien in beeld. Nu nog wachten op de eerste rode, rijpe aardbei!

De groei van onze aardbeien