26 februari 2020

Dit zijn de goede doelen van de veiling op 27-3-2020 (100% gereserveerd)

Dit jaar zal de veiling van het eerste kistje weer plaatsvinden op de laatste vrijdag van maart (27 maart). Alle plaatsen zijn gereserveerd door bedrijven uit de regio. Super dat iedereen dit evenement een warm hart toedraagt! Via deze weg willen wij de goede doelen van dit jaar bekend gaan maken.

Goede doelen asperge netwerkdiner en -borrel + veiling HET EERSTE KISTJE 2020

Ieder jaar kiezen wij een goed doel op basis van wat er in de regio speelt. Dit jaar is het voor ons persoonlijk niet moeilijk om een doel te kiezen, namelijk geld bijeenbrengen voor de strijd tegen kanker. Ook bij ons familiebedrijf is deze ziekte ingeslagen als een bom. In augustus 2019 is er kanker geconstateerd bij Ruud. Aangezien helaas (bijna) iedereen wel iemand kent die met kanker te maken heeft (gehad), willen wij dit onderwerp breder onder de aandacht brengen en niet zelf in het middelpunt staan. Wij zijn in contact gekomen met vier geweldige personen die ons hierin gaan helpen, waarvan bij één de roots in Warmenhuizen ligt.

Dit jaar zal de opbrengst van de veiling ten goede komen aan twee prachtige doelen, namelijk Stichting Alpe d’HuZes en Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)

Maarten van der Ros

Maarten van der Ros komt uit Warmenhuizen en doordat wij de afgelopen jaren al mooie acties hebben gehouden samen met jullie heeft hij ons benaderd. Zijn persoonlijke verhaal staat hieronder uitgeschreven.

Maarten van der Ros: “In 2019 werd ik in ene van heel dichtbij geconfronteerd met kanker…

Een aantal van mijn directe collega’s werden door deze ziekte overvallen. Maar … ook zomaar ineens 3 mensen nog dichter om me heen … het dochtertje van één van m’n beste vrienden, m’n schoonzus en mijn vader kregen er helaas mee te maken. 

 Mijn collega’s zijn herstellende of inmiddels genezen verklaard. Het dochtertje van één van m’n beste vrienden leek genezen maar is helaas weer het traject in geraakt. Mijn schoonzus vecht tot op heden nog steeds haar strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.

 Na een moedige maar niet te winnen strijd van 9 maanden, overleed helaas mijn vader op 17 juni 2019 aan de gevolgen van slokdarmkanker. Nader onderzoek wees uit dat de eerste kankercellen er al zeker twee jaar hebben gezeten. Een eerdere constatering had hem zoveel meer kans gegeven op genezing.

 Ik heb mijn vader op zijn laatste dag beloofd dat ik me in 2020 ga inzetten voor de Stichting Alpe d’HuZes om het onderzoek naar kanker een extra impuls te geven. Ik combineer daarbij mijn ervaringen met mijn passie voor de wielersport en ga zodoende 6x afzien op deze Hollandse berg. 

 Ik hoop hiermee diverse mensen die nog vechten tegen de gevolgen van kanker een hart onder de riem te steken en op deze wijze een mooi bedrag bij elkaar te rijden om mensen zoals jij en ik meer kansen te geven bij de constatering van kanker.”

 Bas Klein & Nadine Striekwold van stichting Alpe d’HuZes

Vanuit de stichting Alpe d’HuZes zullen Bas Klein en Nadine Striekwold aanwezig zijn. Zij zullen ons vertellen dat:

  • elke gedoneerde euro direct aan het Alpe d’HuZes/KWF-fonds ten goede komt en voor 100% ten goede aan kankeronderzoek;
  • bij alles wat ze doen houden ze het belang van de kankerpatiënt voor ogen houden;
  • de gehele organisatie wordt gerund door professionals die zich als vrijwilliger inzetten.

 Ook zullen ze een sfeerimpressie laten zien van het beklimmen van de “Hollandse berg”.

 

Rien Schimmel van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)

Samen met een team van 20 personen werkt Rien Schimmel aan het begeleiden van acties voor KiKa. Hij is diegene die ons gaat vertellen waarom KiKa is opgericht, wat de verschillen zijn tussen kanker bij kinderen en kanker bij volwassenen en waar de opbrengst aan ten goede komt.

Het motto van Rien is om de avond zeker feestelijk te houden, want geld inzamelen voor KiKa doe je met plezier!

We gaan er samen met de ambassadeurs van de goede doelen en de aanwezigen bedrijven een feestelijke en onvergetelijke avond van maken!

Dit zijn de goede doelen van de veiling op 27-3-2020 (100% gereserveerd)