25 december 2021

Hele fijne feestdagen en een super 2022!

Graag willen we jou bedanken voor het vertrouwen van afgelopen jaar in by Broersen. Samen groeien wij verder uit van een seizoensgebonden bedrijf naar een jaarrond bedrijf. Hier werken wij samen met ons by Broersen team iedere dag hard aan.
Wij kijken terug op een jaar waarbij het voorjaar zeer lang op zich liet wachten. Dit uitte zich in een hele slechte oogst van de groene asperges, maar daarentegen profiteerde onze witte asperges en aardbeien daar juist van doordat deze in de kas groeien. Hierdoor werd de matige groene asperge oogst gecompenseerd. Door het verbeteren van de parkeerplaats en doorstroming van het verkeer is ook dit jaar de boerderijwinkel weer goed bezocht. Door uitbreiding van ons winkelpersoneel met Linda en Dennie hopen wij ook een mooie basis te hebben gelegd voor de toekomst.
Gelukkig was het in de zomer gewoon mogelijk om met de kinderen zelf aardbeien, kleinfruit en bloemen te plukken en hebben wij ook ons terras draaiende kunnen houden met de aanvulling van een prachtige Italiaanse ijskar van IJssalon De Mient.
In het najaar werd de kippenkar geleverd waardoor we nu dagelijks zo’n 250 eieren produceren en deze verkopen in de boerderijwinkel en boerderijautomaat. Daarnaast zijn wij in september al begonnen met de voorbereidingen op de kerstpakketten. Ted is, naast de dagelijkse werkzaamheden in de aardbeien, bedrijven langs gegaan om kenbaar te maken hoe mooi onze kerstpakketten zijn. Prachtig dat wij hierdoor aan nog meer bedrijven onze prachtige producten hebben mogen leveren. In december is het hierdoor een behoorlijke drukke maand geworden en en hebben we naast de kerstpakketten ook nog kerstbomen verkocht op ons erf. Door de “bomen terug planten actie” zullen we 2000 bomen gaan terug planten via Eden Reforestation Projects.
Al met al kijken wij terug op een succesvol jaar waarbij wij weer heel blij zijn geworden van alle klanten die wij van mooie producten hebben mogen voorzien!
Korte vooruitblik 2022
Het doel van 2022 is bouwen. Zo liggen de tekeningen klaar voor de bouw van een nieuwe aardbeienkas waardoor wij ook toekomstgericht op een efficiënte en duurzame manier aardbeien kunnen blijven telen én liggen de tekeningen klaar voor de bouw van de nieuwe boerderijwinkel. Hierover zullen we later meer vertellen.
Vanaf woensdag 5 januari is onze boerderijwinkel weer geopend (boerderijautomaat wel gewoon dagelijks open) en starten we met de verkoop van tulpen.
We willen je bedanken voor het afgelopen jaar, hopen je nog vaker te zien en wensen je hele fijne kerstdagen en een super 2022!! Met als belangrijkste doel; blijf gezond en geniet van de dierbaarste mensen (en dieren) om je heen!!
Hele fijne feestdagen en een super 2022!