18 juni 2020

Kom je zelf plukken?

Terwijl het einde van het aspergeseizoen nadert, komt het seizoen van het zelfplukken nu juist in zicht. Het kan weer by Broersen! Afhankelijk van de maand zijn er verschillende mogelijkheden om zelf te plukken by Broersen. Hieronder lees je meer.

Bloemen
Hou je ook zo van een fleurige bos bloemen in huis of misschien om iemand anders in het zonnetje te zetten? Duik nu onze zelfpluktuin in en stel je eigen veldboeket samen! In onze zelfpluktuin kunnen er namelijk weer prachtige veldbloemen worden geplukt. Meld je in de boerderijwinkel waar je een schaartje krijgt en de rest volgt vanzelf. Als je klaar bent met plukken, wordt dit in de winkel afgewogen en afgerekend.

Het bloemen seizoen loopt van juni t/m september en is in die periode mogelijk wanneer onze boerderijwinkel geopend is.

Kleinfruit
Er kan straks ook weer zelf fruit worden geplukt! In onze zelfpluktuin groeien rode, witte, zwarte, blauwe en kruisbessen, bramen en ook druiven. Het fruit moet nog even rijpen, maar rond begin juli kan je je eigen bakje(s) fruit plukken. In onze winkel staan bakjes klaar waarin het fruit geplukt kan worden. Als je klaar bent met plukken, wordt dit in de winkel afgewogen en afgerekend.

Aangezien jij het fruit zelf plukt, kan je dit natuurlijk helemaal naar eigen wens doen. Pluk de soorten (en hoeveelheid) fruit die jij lekker vindt! Daarnaast is het natuurlijk ook – voor jong en oud – een leuke beleving om te zien hoe de verschillende soorten fruit groeien.

Het kleinfruit seizoen loopt van juli t/m augustus en is in die periode mogelijk wanneer onze boerderijwinkel geopend is.

Aardbeien 
Het zelf aardbeien plukken in de kas laat dit jaar nog heel even op zich wachten. Dit kan ieder jaar tijdens de zomervakantie (regio Noord). Koop hiervoor een entreebewijs in onze boerderijwinkel, waarmee je toegang krijgt tot onze aardbeienkas en zelf je bakje heerlijke, zoete aardbeien vol kan plukken! Want wat is er nu lekkerder dan je zelf geplukte aardbeien?

Het aardbeien zelfplukken kan in de zomervakantie (regio Noord), op maandag t/m zaterdag van 11:00 – 17:00 uur. Het kan zijn dat er wel eens minder rode aardbeien aanhangen.

Uitrusten van het plukken of de fietstocht?
In onze tuin kun je heerlijk genieten van de rust en ruimte. Daarnaast kan je even lekker op ons terras zitten onder het genot van een kopje koffie of thee met een aardbeienlekkernij of een heerlijk ijsje op ons terras!

Wil je met een groep langskomen? Mail ons even op ilse@bybroersen.nl, zodat we kunnen kijken wat er mogelijk is!

 

Kom je zelf plukken?