20 juni 2020

Tips afsluiting aspergeseizoen

De traditionele einddatum van het aspergeseizoen, 24 juni, is in zicht. Komende week is het helaas (!) alweer de laatste week dat we onze asperges steken en verkopen. Daarna zullen we weer moeten wachten tot het voorjaar 2021 voor de verse asperges van by Broersen..

Andere jaren sloten wij het aspergeseizoen af met de heerlijke Pop Up in de Polder diners in onze druivenkas. Dit jaar ligt dat anders, maar wil je alsnog ook dit jaar het seizoen goed afsluiten? We delen een aantal tips voor een mooie afsluiting van het aspergeseizoen 2020:

TIP 1: Kijk nog eens op onze receptenpagina voor heerlijke recepten én probeer een nieuw gerecht om zo de laatste asperges van dit seizoen niet snel te vergeten!

TIP 2: Het wordt weer heerlijk warm komende week, dus steek de BBQ nog even aan en gril ook onze groene asperges mee. Een beetje olijfolie over de asperges, grillen, en strooi er voor het serveren een beetje zeezout over. Gegarandeerd succes.

TIP 3: Kan en wil je toch echt niet tot volgend voorjaar wachten?! Dat snappen wij ook heel goed. Vries in dat geval onze verse asperges in, zodat je zelfs buiten het seizoen nog een keertje van de verse asperges by Broersen kan genieten! Zowel de groene als de witte asperges kunnen worden ingevroren. Hoe dit werkt?

GROEN:
Stap 1: Koop de verse groene asperges by Broersen.
Stap 2: Snij de houterige onderkanten eraf.
Stap 2: Leg de asperges in een plastic zak in de vriezer.
Stap 3: Bij gebruik de asperges bevroren verwerken (als je de asperges eerst laat ontdooien worden ze heel slap)

WIT:
Stap 1: Koop de geschilde witte asperges by Broersen.
Stap 2: Leg de bak met geschilde witte asperges in de vriezer.
Stap 3: Bij gebruik de asperges bevroren verwerken en vergeet niet nog een stukje van de onderkant af te snijden (als je de asperges eerst laat ontdooien worden ze heel slap)

Namens het team by Broersen wensen wij iedereen een mooie afsluiting van het aspergeseizoen!

Tips afsluiting aspergeseizoen