16 juli 2020

Achter de schermen

We nemen je weer mee voor een kijkje achter de schermen by Broersen. Dit keer in de zelfpluktuin!

Wie zelf een (moes)tuin heeft weet misschien al dat een tuin onderhouden aardig wat tijd en (fysiek) werk vereist. Dat is dus ook het geval in onze pluktuin! Het vereist niet alleen in het voorjaar en de zomer werk, maar ook vooral in de winter. In de winter worden namelijk de fruitbomen allemaal gesnoeid en vindt al het onderhoud plaats. Dit werd gebruikelijk altijd door Ruud en Ilse gedaan. Door de omstandigheden dit jaar is er afgelopen winter helaas weinig werk verricht in de pluktuin. Dus, dat betekent extra veel onderhoud en snoeiwerk komende winter!

Naast het onderhoud van de fruitbomen staan in de bloementuin ieder jaar allerlei soorten meerjarige en eenjarige veldbloemen. Voornamelijk aan de eenjarige bloemen gaat er heel wat vooraf. Voordat de bloemen bloeien en geplukt kunnen worden, worden eerst de zaadjes gezaaid, gestekt en daarna uiteindelijk in de tuin geplant. Het team by Broersen werd afgelopen voorjaar regelmatig versterkt door dochter & zus Britt. Samen met Ilse heeft zij afgelopen voorjaar de handen uit de mouwen gestoken om de pluktuin toch nog ‘pluk-proof’ te maken.

Momenteel hangt de tuin vol met heerlijk kleinfruit en ook de vele soorten veldbloemen staan in bloei! Nu is het dus dé tijd om te komen zelfplukken by Broersen. Dus heb je zin in een leuk (en lekker) uitje? Kom dan snel langs!

 

 

 

Achter de schermen