12 juni 2020

Kaas by Boeren #Klaver Kaas

Kaas?

Naast de verse asperges en aardbeien van eigen teelt én andere verse en lokale aanverwante producten is er nu ook kaas verkrijgbaar in de boerderijwinkel by Broersen! Als je in Nederland denkt aan boerenproducten is kaas toch ook één van de blikvangers. Daarom vinden wij dat kaas niet kan ontbreken in ons by Boeren assortiment in onze boerderijwinkel.

Klaver Kaas?

”Vanaf de eerste grasspriet draait alles om de kaas”. Dit omvat in één zin hoe Klaver Kaas te werk gaat. Als boerenbedrijf heeft Klaver Kaas besloten om zelf kaas te maken van hun eigen geproduceerde melk. Hoewel Klaver Kaas dit nu al tientallen jaren doet, is deze ”korte keten” benadering helemaal van deze tijd. Klaver Kaas loopt voorop in het verduurzamen van hun kazen op meerdere fronten.

Waarom Klaver Kaas by Boeren?

Unieke smaak en kwaliteit
Klaver Kaas heeft de van gras tot kaas het gehele proces in eigen beheer. Het voer van de koeien wordt zo afgestemd dat de kaas extra romig is en dit proef je! Zo worden de koeien het gehele jaar bijgevoerd met lijnzaad vol gezonde, onverzadigde vetten. Dit is goed voor hun gezondheid, voor de kwaliteit van het melkvet en dus ook voor de soepelheid van de kaas.

Puur
Er is veel verschil tussen een fabriekskaas en een kaas van Klaver Kaas. Het zoutgehalte in een fabriekskaas is een stuk hoger en vaak zijn er onnodige toevoegingen bijgevoegd. Het zoutgehalte van de Klaver Kaas is lager, waardoor dit in het begin wennen kan zijn. Als je het eenmaal gewend bent, dan wil je niet meer anders.

Ambachtelijk
”In de fabriek ontdekten we (Klaver Kaas) dat je de lekkerste speciaalkazen alleen op ambachtelijke wijze kunt maken” Doordat Klaver bewust klein blijft, zijn zij in staat om ambachtelijke producten te blijven leveren.

Lokale- en streekproducten
Als je in Noord-Holland aan kaas denkt dan denk je al snel aan Klaver Kaas. Klaver Kaas is net als by Broersen een echt familiebedrijf en heeft een sterke naam opgebouwd in heel Noord-Holland! Ook heeft Klaver Kaas een eigen winkel in Nieuwe Niedorp. Zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen en te zien hoe breed het assortiment Klaver Kaas is.

Met zorg voor natuur en milieu
KlaverLogisch draait om duurzaamheid. Dat betekent dat het vee op kruidenrijk Noord-Hollands grasland vertoeft en dat het voer uit de eigen regio komt. Ook krijgen weidevogels genoeg ruimte om ongestoord hun nest te kunnen uitbroeden.

Kortom zijn de kazen van Klaver Kaas een geweldige toevoeging aan het by Boeren assortiment. Klaver Kaas heeft een breed assortiment (dus voor ieder wat wils), onder andere kazen van de koe, de geit en de schapen. Daarnaast kon deze onderneming kan aan onze verwachte vraag voldoen.

Wij zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking en hopen dat jij hier ook lekker van gaat genieten!

by Boeren

Sinds deze week hebben wij een aantal kazen van Klaver Kaas aan het by Boeren assortiment toegevoegd. Wij kiezen hierbij voor de best verkochte kazen van Klaver. Daarnaast zullen wij ook rouleren met een kaas van de maand. In verband met het naderende Vaderdag zal de maand juni in het teken staan van Mannenkaas! Deze kun je ook terugvinden in verschillende Vaderdagpakketten. Zie hieronder de kazen waarmee wij starten. Zit jou favoriete kaas er niet bij? Schroom niet om dit aan te geven in de winkel en wellicht dat wij ook deze kaas toevoegen aan het assortiment.

  • Jong Belegen: deze Klaver kaas is in 2019 uitgeroepen tot beste jong belegen kaas van Nederland
  • Niedorper Glorie: Belegen kaas en te herkenen aan de zwarte korst
  • Klaversroem: Oude kaas en te herkennen aan de rode korst
  • Klaverkaas: Kruidige Noord-Hollandse streekkaas waarin je duidelijk de mix van bieslook, selderij en knoflook terug proeft
  • Geit Dartelaar: Een zeer smaakvolle jonge geitenkaas van 9 weken oud
  • KAAS VAN DE MAAND JUNI: Mannenkaas: Pittige romige Noord-Hollandse kaas met jalapeno’s, peper en knoflook. Ook leuk om cadeau te geven met Vaderdag!
Kaas by Boeren #Klaver Kaas