17 april 2023

Eerste aardbeien uit nieuwe aardbeienkas!

De eerste aardbeien uit onze nieuwe aardbeienkas zijn inmiddels geplukt! Dit is voor ons dit jaar een éxtra bijzonder moment, aangezien wij het afgelopen jaar veel tijd en energie in deze t nieuwe teeltkas hebben gestoken. Het voelt als een beloning voor het harde werk dat wij hier nu eindelijk zowel letterlijk als figuurlijk de vruchten van kunnen plukken. Wij hebben de aardbeien inmiddels al even voorgeproefd en kunnen jullie alvast verklappen dat de aardbeien weer heerlijk sappig en zoet zijn!

Aardbeienras Sonata

Sinds jaar en dag kiezen wij voor de teelt van het aardbeienras Sonata. Dit aardbeienras hebben wij gekozen vanwege de smaak en ook omdat deze op een duurzame manier zonder chemische bestrijdingsmiddelen geteeld kan worden. Hoewel dit aardbeienras veel aandacht en arbeid vraagt en ook de opbrengst lager ligt dan bij sommige andere aardbeienrassen kiezen wij heel bewust voor deze prachtige heerlijk zoete aardbei. De kostprijs en automatisch ook de verkoopprijs ligt hierdoor hoger dan de gemiddelde aardbei in de markt, maar wij vinden dat de smaak zwaarder telt en vele klanten van ons ook. Net als met vogels is de ene aardbei de andere niet, waardoor er vele soorten, maten en kwaliteiten aardbeien bestaan. ”Wij kiezen voor een aardbei van topkwaliteit met een smaaksensatie die op een duurzame wijze wordt geteeld!” Dit maakt onze aardbei uniek in zijn soort en daar zijn wij enorm trots op!

Grote aardbeien

De eerste aardbeien van het nieuwe seizoen zijn altijd de grootste van het gehele jaar. Dit komt doordat de plant erg rustig is opgegroeid in het voorjaar door de koude nachten en de niet al te warme dagen. Hierdoor heeft de plant veel tijd om al zijn energie in de eerste vruchten te steken. Na enkele weken worden de aardbeien weer iets kleiner en sorteren wij onze aardbeien ook uit in kleine en grote aardbeien. Maar zo groot als ze nu zijn, dat worden ze niet meer! Kom dat dus proeven, want vanaf nu zijn ze weer verkrijgbaar.

Nieuwe by Broersen bakjes

Sinds dit jaar kunt u onze by Broersen aardbeien ook herkennen aan onze nieuwe 500 grams aardbeienbakken. Deze aardbeienbakken zijn van karton gemaakt en zijn te herkennen door ons logo en ook is er enige informatie te vinden op de bakjes. Wij zijn erg blij met het resultaat en wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden! Geniet allemaal weer van een heerlijk aardbeienseizoen!

 

 

Eerste aardbeien uit nieuwe aardbeienkas!