21 maart 2019

De laatste throwback thursday over het onstaan van ons bedrijf

In 2015 bestond De Kneppeltuin 10 jaar en werden de groene asperges van Broersen Asperges officieel geïntroduceerd. Dit gebeurde tijdens een feestweek van 11-16 mei met een open dag op 14 mei (Hemelvaartsdag). Deze open dag werd druk bezocht en iedereen heeft toen kennis gemaakt met de groene asperges middels een proeverij dat verzorgd werd door Restaurant De Ooievaar. Ook kon er vanaf dit jaar, naast het zelfplukken van kleinfruit en bloemen in de pluktuin, zelf aardbeien geplukt worden in de aardbeienkas.

 

Pop Up in de Polder

Door de nauwe samenwerkingen met De Ooievaar en Brasserie De Keuken hebben wij in 2016 het evenement Pop Up in de Polder opgestart. Dit pop up diner wordt gehouden in de sfeervolle druivenkas by Broersen, zodat de consument op een unieke locatie van een uniek diner kan genieten. Terwijl wij begonnen met totaal twee dagen is het Pop Up in de Polder event nu uitgegroeid tot acht dagen in 2019.

 

Horeca Asperges by Broersen

De missie die wij ons stelden was om de meest verse asperges letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten in Noord-Holland. Daarom zijn wij in 2016 ook begonnen met het beleveren van groene asperges aan de restaurants onder de naam Horeca Asperges. Toen wij merkten dat er ook veel vraag was naar verse witte asperges uit de buurt, hebben wij in 2017 besloten om een kas te huren en hierin witte asperges te gaan telen. Afgelopen jaar hebben wij hiervan voor het eerst kunnen oogsten. Hierdoor kunnen wij al vanaf april starten met het beleveren van witte asperges en zullen de groene asperges vanaf mei beschikbaar zijn. Meer informatie hierover is ook te lezen op www.horeca-asperges.nl

 

Fusie De Kneppeltuin en Broersen Asperges

Met oog op de toekomst hebben wij in 2017 besloten om de krachten van De Kneppeltuin en Broersen Asperges te bundelen en samen naar buiten te treden onder de nieuwe naam by Broersen. De samenwerking is vanaf dag één altijd al heel groot geweest. Met het  daarom was het goed om, met het oog op de toekomst, nu als eenheid naar buiten te treden.

Voor by Broersen is er een mooie huisstijl ontworpen dat veel herkenbaarheid geeft aan ons bedrijf. Tegenwoordig groeien wij als bedrijf door en hopen wij iedereen nog lang van asperges en aardbeien te voorzien. Vanaf 2018 vindt de verkoop, naast onze boerderijwinkel, ook plaats via de nieuwe boerderijautomaat. Deze automaat is dagelijks van zonsopkomst tot zonsondergang geopend en wordt continu gevuld met onze verse producten. Bij de boerderijautomaat kan je naast contant (automaat wisselt ook) ook contactloos betalen.

 

Seizoen 2019

Wij hebben met veel plezier de geschiedenis van ons bedrijf vastgelegd en hebben er zelf ook van op gekeken hoe het zich allemaal heeft ontwikkeld. Vanaf dat opa Nic Kartsten is begonnen hier aan de Dergmeerweg en tot wat voor bedrijf wij nu zijn geworden en de komende jaren nog doorgaan onder de naam by Broersen.

Totdat er weer aardbeien zijn gelden er aangepaste openingstijden. Vanaf 22 maart is de boerderijwinkel elke vrijdag en zaterdag van 11-17 uur geopend voor verse witte asperges, tulpen en aanverwante producten, zoals aspergesaus, verse eieren, ham, jam en aardappeltjes. Buiten de openingstijden kunt u dagelijks terecht in boerderijautomaat.

 

De laatste throwback thursday over het onstaan van ons bedrijf