Over by Broersen

”Je eigen naam aan producten hangen doe je alleen als je er trots op bent en weet dat het top is”

by Broersen biedt de burger oer-Hollandse kwaliteitsproducten met de smaak van vroeger, maar met de service van deze tijd. In de loop der jaren zijn wij erachter gekomen wat onze kracht is, wat ons uniek maakt en waar wij voor staan (kortom ons DNA)!

Samenwerken (met de natuur)

  • Wij werken samen met de natuur voor de gezondste en smaakvolste producten
  • Wij werken samen met lokale bedrijven en verenigingen om krachten te bundelen en samen de omgeving te verrijken

”De omgeving mooier en gezonder maken!”

  • Door ons bedrijf open te stellen door middel van het zelfplukken en onze boerderijwinkel proberen wij onze omgeving een stukje te verreiken en daarnaast bij te dragen aan de gezondheid van de bewoners van deze regio.
  • Door pure smaakvolle en lokale producten aan te bieden in onze winkel willen wij bijdragen aan de gezondheid van de omgeving.
  • Wij zetten ons in voor lokale initiatieven: verenigingsleven, sponsoring
  • Steunen goede doelen via o.a.: Veiling ”het eerste kistje”, Eden Reforestation Projects en actuele thema’s

by Broersen

Wij, by Broersen, zijn een familiebedrijf dat al meer dan 15 jaar aardbeien teelt en verkoopt. Vanaf 2013 is de teelt van groene asperges erbij gekomen en sinds 2017 zijn wij ook gestart met de teelt van witte asperges. De geschiedenis van het bedrijf gaat echter al veel langer terug aangezien inmiddels alweer de 3e generatie intrede heeft gedaan. Zie hieronder de gezichten achter by Broersen in de loop der jaren.

50 jaar by Broersen!

1e gen

Nic†&Corrie†

Nic is samen met Corrie in 1971 begonnen op de huidige locatie aan de Dergmeerweg. Toentertijd specialiseerde het bedrijf zich voornamelijk in de teelt van tulpenbollen, kool en aardappelen. Van automatisering was in die tijd nog weinig sprake, waardoor de bedrijven vaak beperkt bleven tot enkele hectaren. Door de verkaveling in 1971 deed de kans zich voor om het bedrijf onder een nieuw onderkomen voort te zetten op de Dergmeerweg. Van deze plek is het bedrijf mede door de uitstekende grond en ligging nooit meer weggegaan.

3e gen

Sem&Kay

De broers Sem en Kay zijn vanaf 2013 als 16 en 18 jarigen begonnen met de teelt van groene asperges en hebben hier hun eigen bedrijf Broersen Asperges voor opgericht. Vanaf 2017 is de teelt van witte asperges erbij gekomen en vanaf 2018 waren de witte asperges voor het eerst in de winkel verkrijgbaar. Sem focust zich op meest innovatieve en duurzame teelt en Kay organiseert de in- en verkoop. In 2017 is Broersen Asperges samen met de Kneppeltuin van Ilse&Ruud verder gegaan onder één naam by Broersen. Sindsdien hebben de broers de intentie uitgesproken het bedrijf voort te zetten. Hierbij zijn er ook mooie plannen ontwikkeld om het bedrijf nog vele jaren te kunnen voortzetten!

Wij bestaan 50 jaar!

Jubileum 50 jaar!

Drie generaties ondernemen op dezelfde locatie, nieuwe kansen zien en daar hard voor werken in de afgelopen 50 jaar, heeft eraan bijgedragen waar wij nu staan. Vandaag 50 jaar geleden startte Nic Karsten op de Dergmeerweg 30 en dat wordt gevierd! De komende 50 dagen blikken wij terug op het verleden én ook een stukje vooruit! by Broersen bestaat inmiddels alweer 5 jaar en kijkt enorm uit naar de nieuwe ontwikkelingen in de komende jaren om het familiebedrijf voort te zetten.

Schrijf je hier in voor onze nieuwbrief om op de hoogte te blijven van onze laatste ontwikkelingen