12 maart 2019

Hoe werkt de Amerikaanse veiling van HET EERSTE KISTJE witte asperges van 2019?

Vorig jaar hebben wij voor de eerste keer HET EERSTE KISTJE witte asperges geveild bij Restaurant De Ooievaar. Door het succes van afgelopen jaar en het enorme bedrag van €6700,- dat wij dankzij de aanwezigen hebben opgehaald gaan wij het dit jaar een vervolg geven. HET EERSTE KISTJE maakt de aspergeliefhebber warm voor het aspergeseizoen dat komen gaat. Dit jaar oogsten wij voor het tweede jaar onze eigen witte asperges die geteeld worden in een kas in ‘t Rijpje (Sint Maarten). De witte asperge is een typisch Nederlandse groente die wordt gerefereerd aan het voorjaar. Het is namelijk ook één van de weinige groenten die in het voorjaar in Nederland wordt geoogst en direct kan worden gegeten. De koningin der groenten, zoals de witte asperge ook wel wordt genoemd, willen wij ook dit jaar veilen op Amerikaanse wijze. Deze manier van veilen houdt in dat:

  • 15% van het 3-gangen aspergediner vormt het startbedrag van de veiling.
  • Tijdens de veiling betaald elk bedrijf alleen het verschil met het vorige bod. (VOORBEELD; bij een startbedrag van bv. €1000,- en het eerste bod namens bedrijf A is €1100,- dan wordt er €100,- voor bedrijf A in rekening gebracht. Bij een volgend bod van €1200,- namens bedrijf B wordt er €100,- voor bedrijf B in rekening gebracht enz. Ieder bedrijf betaald uiteindelijk alleen haar eigen biedingen. Vorig jaar was het bedrag €6700,-, waarbij het bedrag uit allemaal biedingen bestond van €100,- door alle aanwezigen die biedingen hebben gedaan.)
  • Bedrijven mogen meerdere keren opbieden.
  • De veiling stopt zodra er geen bieding meer wordt gedaan.
  • De laatste bieder ontvangt HET EERSTE KISTJE van 2019 en mag zijn naam hieraan hangen.
  • Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland.
  • Het volledige bedrag van HET EERSTE KISTJE komt ten goede van Stichting ALS Nederland.

PS. Wij hebben nog een aantal beschikbare plekken voor de feestelijke opening van het aspergeseizoen. Zou jij er met jou bedrijf bij willen zijn? Stuur dan even een mailtje naar sem@bybroersen.nl of klik hier voor ons contactformulier. Meer informatie over de veiling van 2019 klik hier!

 

Hoe werkt de Amerikaanse veiling van HET EERSTE KISTJE witte asperges van 2019?