Zelfplukseizoen geopend by Broersen

De zomer is begonnen en dat betekent het einde van het aspergeseizoen by Broersen. Maar dit betekent ook dat de zelfpluktuin geopend is! Momenteel kunnen er al allerlei bessen (rode, zwarte, witte en kruis bessen) en bloemen geplukt worden in de tuin. Geniet ook van de rust en ruimte, laat de kinderen bij de "kippies" kijken en binnenkort verwachten wij de eerste geitjes. Klik hier voor alle informatie over het zelfplukken. [gallery columns="4" ids="2960,2961,2962,2963"]  ...


Aspergeseizoen geweldig afgesloten

Afgelopen weekend kwam het aspergeseizoen weer ten einde. Na een geweldige start van het seizoen, op vrijdag 29 maart (Veiling van HET EERSTE KISTJE), zijn de laatste asperges van 2019 geoogst. Traditioneel wordt het aspergeseizoen afgesloten met een vier-gangen Pop Up in de Polder diner by Broersen. Dit jaar werd het Pop Up in de Polder diner wederom bereid door Brasserie De Keuken uit Schagerbrug. In drie dagen zijn totaal 120 (!) gasten ontvangen in de sfeervolle druivenkas by Broersen. Alle plaatsen waren eind februari al gereserveerd.  Het weer was fantastisch en met de sfeervolle foodtruck was het event...


Waarom zijn asperges er maar t/m 24 juni?

De begindatum van het aspergeseizoen is altijd een verrassing. Het is ongeveer wel bekend, maar het is afhankelijk van het weer en de bodemtemperatuur wanneer de eerste asperge de kop opsteekt. Ieder jaar is de einddatum wel vastgesteld, want dit is namelijk 24 juni (St. Jan). Maar waarom is dit 24 juni? Voordat we daar op in gaan even het volgende over de langste dag; jaarlijks is 21 juni de langste dag (tenzij het een schrikkeljaar is). Dit betekent dat het de meeste uren licht is van dat jaar, maar dit betekent niet dat de zon ook het vroegst op gaat en het laatst ondergaat. De zon gaat namelijk het vro...


Geslaagde eerste editie Walking Dinner met RuiG

De eerste editie van Walking Dinner in de Polder met Restaurant RuiG was een succes. Donderdag 13 juni hebben wij een super avond gehad met Restaurant RuiG. Bernd en zijn team hebben tijdens het Walking Dinner in de Polder By Broersen de gasten heerlijk in het zonnetje gezet met een zes gangen diner. 😍 Het was weer smullen! Op naar het Pop Up in de Polder afsluitingsdiner (21, 22 en 23 juni) 😋 Het Walking Dinner in de Polder event werd gehouden aan hoge tafels en bestond uit 6 heerlijke gangen (Pop Up in de Polder is normaal 4 gangen). Hierdoor kwamen er nog meer verschillende gerechtjes ...


Asperges nog verkrijgbaar tot en met 24 juni

Het aspergeseizoen is altijd een korte periode in het jaar. Velen genieten daarom wekelijks van deze veelzijdige groenten. Grillen, bakken, wokken, koken en nog veel meer is er mogelijk! Officieel duurt het aspergeseizoen t/m 24 juni en ook by Broersen hopen wij tot die tijd nog volop asperges te kunnen aanbieden. Wilt u ook nog asperges invriezen, zodat u later dit jaar kunt genieten van asperges? Doe dit dan snel voordat ze op zijn en doe dit dan als volgt: je kan de asperges schoon (witte geschild) en rauw invriezen en bevroren verwerken. [gallery ids="2762,2404,2429,2758,2486,2757"]...


Vaderdag by Broersen

Zondag is het Vaderdag. Verwen vader daarom met een prachtig en verrukkelijk pakket. Graag stellen wij voor jou een pakket naar keuze samen met bijvoorbeeld een asperge-  of aardbeienbiertje! Kijk hieronder voor een impressie van de mogelijkheden. Openingstijden boerderijwinkel: Maandag t/m donderdag 10.30 – 17.00 uur Vrijdag en zaterdag 09.00 – 17.00 uur Zondag alleen automaat geopend met aardbeien en asperges [gallery columns="2" size="full" ids="2831,2830"]  ...


Fantastische editie Pop Up in de Polder

Dit jaar is het Pop Up diner by Broersen uitgebreid met extra dagen, vanwege de vele interesse en snelle reserveringen. Afgelopen woensdag tot en met zaterdag was de sfeervolle druivenkas weer iedere dag helemaal vol gereserveerd! Hierdoor hebben wij totaal 160 gasten mogen ontvangen die hebben genoten van een heerlijk vier gangen diner bereid door Restaurant De Ooievaar. Het Pop Up in de Polder diner is iedere dag om 18 uur begonnen. Vaak konden mensen eerst buiten even in de tuin genieten om vervolgens rond 18:30 uur binnen in de kas aan te schuiven onder de prachtige druivenbomen. Het welkomstwoord werd ver...


De woensdagmiddag by Broersen!

Dit seizoen kan je iedere woensdagmiddag je eigen bakje aardbeien plukken van 13:00-16:30 uur en nog veel meer. Vraag naar meer informatie in de boerderijwinkel. 🍓 Pluk je eigen aardbeien in de aardbeienkas 🍦 Vers aardbeienijs gemaakt door De Mient uit Alkmaar 💐 Pluk je eigen veldboeket in de bloementuin 🐔 Nog even bij de kippies kijken? [gallery ids="2783,2730,2786,2785,2784,2787"]    ...


Terugblik opening van het aspergeseizoen

Wij weten het nog als de dag van gisteren, maar het is toch alweer 8 weken terug. Op 29 maart werd het aspergeseizoen by Broersen officieel gestart met een heerlijk aspergediner en veiling van HET EERSTE KISTJE bij Restaurant De Ooievaar. Op Amerikaanse wijze Een Amerikaanse veiling, is een veiling bij opbod waarbij elke bieder het bedrag betaalt waarmee hij de geboden prijs verhoogt. De veiling eindigt op het moment dat het vorige bod niet meer overboden wordt. Wie het laatste bod uitbrengt, wint het product. Schitterend bedrag De laatste bieding werd dit jaar uitgebracht door Blom Elektrotechniek en...