25 februari 2021

Tips for Tulips!

Tulpen uit Warmetuut!

Het tulpenseizoen is alweer even van start gegaan en wij hebben al heel veel mensen blij mogen maken met een prachtige bos tulpen uit Warmenhuizen. Onze broer en zoon Roy teelt de tulpen aan de Trambaan in Warmenhuizen (Warmetuut) onder de naam Dutch Flora. Om zo lang en optimaal mogelijk te genieten van dit oer-Hollandse product hebben wij een aantal gebruikerstips opgesteld.

Tips for Tulips!

Snijdt een stukje van de onderkant af

Door een stukje van de onderkant af te snijden kunnen de tulpen optimaal water opnemen in de vaas. Dit komt de houdbaarheid van de tulp ten goede!

Vul de vaas met een bodem water

Te veel water in de vaas is niet goed voor de stelen. Je kan dus beter iets minder water erin doen en deze af en toe bijvullen. Let op, de tulpen mogen absoluut niet droog staan en zoals je zult merken zijn ze dorstig.

Kies voor een hoge vaas voor extra steun

Sommige tulpensoorten kunnen gaan hangen als de vaas te klein is. Dit komt omdat er te weinig steun is. Vaak komen de tulpen er weer bovenop als je even een dag wacht, maar beter is om het folie / papier nog even een dag om te tulpen te laten zitten. Hierdoor worden de tulpen in model gezet.

Zet de tulpen op een goede plek

Zet de tulpen niet volop in de zon. Kies eerder een koele plek waar de zon niet op de tulpen schijnt. Zet de tulpen ook ver uit de buurt van de fruitmand. Fruit produceert ethyleengas, waardoor de tulpen sneller gaan hangen.

Wij hopen dat jullie met deze tips nog langer en beter kunnen genieten van de tulpen. Het tulpenseizoen duurt nog tot ongeveer half april!

Tips for Tulips!