9 juni 2020

Blauwe bessen by Broersen #Hemmes Bessen

Blauwe bessen by Broersen #Hemmes Bessen

Blauwe bessen?

Sinds een jaar of 50 worden er blauwe bessen in Nederland geteeld. Destijds is dit overgekomen vanuit Noord-Amerika. De laatste jaren heeft de blauwe bes enorm aan populariteit gewonnen nadat bekend werd dat de blauwe bes naast erg lekker te zijn ook supergezond is! Dit komt met name door de enorm hoge hoeveelheid antioxidanten in de bessen. Er wordt zelfs beweerd de meeste hoeveelheid van alle groente en fruit. Blauwe bessen kunnen als ”snoepje” worden gegeten en is ook erg lekker door bijvoorbeeld de yoghurt of kwark. Na de aardbei is de blauwe bes het meest geproduceerde zachtfruit ter wereld. Dit zou je niet verwachten hé?!

Hemmes Bessen?

Hemmes Bessen is een begrip in Breezand en omstreken. Als enige blauwe bessen teler in Noord-Holland zijn zij een pionier en daar houden wij van! Sinds 2008 zijn zij van start gegaan met de teelt en verkopen zij hun producten ook middels een stalletje aan huis. Wij vinden dat de heerlijke blauwe bessen van Hemmes niet mogen ontbreken in ons assortiment en hieronder lees jij waarom!

Waarom Hemmes Bessen by Broersen?

Unieke smaak en kwaliteit

De bessen van Hemmes groeien in de Noord-Hollandse gronden. Je kan het verschil proeven met de bessen uit het zuiden van het land. Volgens Hemmes zijn de bessen iets smaakvoller dan de bessen uit het zuiden. Proef jij het verschil?

Puur

De bessen van Hemmes worden dagelijks vers geoogst. Je proeft dan ook het verschil in versheid en de bessen zijn vaak ook langer houdbaar dan je gewend bent. Al zijn de bessen des te verser des te lekkerder, dus eet het bakje snel leeg ;).

Ambachtelijk

Sinds 2008 focust Hemmes Bessen zich op de blauwe bessen teelt. Doordat zij zich focussen op één type bes is Hemmes in de jaren gespecialiseerd geworden in het telen van blauwe bessen. De blauwe bessen bomen gaan wel 30 tot 50 jaar mee, dus wij kunnen nog vele jaren genieten van de blauwe bessen!

Lokale- en streekproducten

Op verschillende plekken in Noord-Holland worden de blauwe bessen van Hemmes verkocht. In de loop der jaren heeft Hemmes hierdoor een naam opgebouwd in Noord-Holland. Deze blauwe bessen kunnen dan ook worden gezien als een echt streekproduct.

Met zorg voor natuur en milieu

Bovendien werkt Hemmes met aandacht voor de natuur en het milieu. De bessen worden duurzaam geteeld en zijn onbespoten. Het plukken zelf is handwerk. Hemmes doet dit met veel plezier samen als gezin en met een klein team van bessenplukkers.

De blauwe bessen van Hemmes zijn van juli t/m september verkrijgbaar! Geniet ervan nu het seizoen is begonnen.

by Broersen

Nieuw in het assortiment.

  • Blauwe bessen

Voor meer leuke weetjes over de blauwe bes klik op de volgend link: KLIK HIER!