27 maart 2021

HET EERSTE KISTJE levert prachtig bedrag van €8.890,- op

Gisteren heeft de loterij van HET EERSTE KISTJE plaatsgevonden bij Bolletjesbrouwerij de Klok in Warmenhuizen. Dit betekent dat officieel het Noord-Hollandse aspergeseizoen by Broersen van start is gegaan!

Tijdelijk in een nieuw jasje

In 2018 en 2019 werd HET EERSTE KISTJE by Broersen op Amerikaanse wijze geveild onder lokale bedrijven. Dit vond plaats bij Restaurant de Ooievaar in Warmenhuizen middels een netwerk-diner. Dit jaar was het uiteraard niet mogelijk om de veiling op die manier te organiseren, maar wilden wij toch graag een mooi bedrag ophalen voor de twee goede doelen en het aspergeseizoen officieel aftrappen!

Daarom is HET EERSTE KISTJE 2021 verloot onder alle bedrijven en klanten die één of meerdere loten hadden gekocht. Vooraf kon men genieten van een heerlijk aspergemenu of maaltijd van een van de vijf lokale restaurants: Restaurant de Ooievaar (Warmenhuizen), Restaurant Ruig (Tuitjenhorn), De Burg (Noord-Scharwoude) en Leuk! (Schagen en Den Helder). Ook van iedere aspergemaaltijd ging er 5 euro naar de goede doelen.

Daarna, van 20:00 – 21:00 uur vond het KWISJE plaats onder leiding van Jaap Dijkstra van Uitjes en Eten. Kay en Sem waren ook ter plaatse bij Bolletjesbrouwerij de Klok. Twee rondes quiz met vragen over de aardbeien en asperges om de lokale kennis over deze prachtige producten eens te testen. Met de quiz werden een aantal leuke prijzen gewonnen. Klik hier voor een overzicht van de winnaars van het KWISJE.

Rond 21:00 uur werd het eindbedrag bekendgemaakt en vond de loterij plaats vanaf dezelfde locatie, die wederom online gevolgd kon worden!

Winnaars

HET EERSTE KISTJE 2021 viel op lotnummer 295. Kees en Judith Ooijevaar gaan in de boeken als de gelukkige winnaars van 2021!

Daarnaast werden er nog meer dan 100 andere prijzen verloot! Klik hier voor een overzicht van alle winnaars van de loterij. Alle winnaars kunnen de prijzen komende week in ontvangst komen nemen in onze boerderijwinkel by Broersen.

Prachtig bedrag

Een maand geleden ging de lotenverkoop van start via www.heteerstekistje.nl . In het laatste uur naar aanloop van de loterij konden nog steeds loten worden gekocht. Dat werd nog massaal gedaan en het uiteindelijke bedrag werd daardoor nog lekker opgeschroefd!

Totaal is er een prachtig bedrag opgehaald van €8.890,-, waarvoor 50% ten goede komt aan KiKa en de andere 50% aan Alpe d’HuZes.  Wij gaan er van uit dat het bedrag op een hele goede plek is terecht gekomen en wensen beide goede doelen veel succes toe met het verdere onderzoek naar de behandeling van kanker.

Grote dank aan alle deelnemers

Tenslotte willen we iedereen die heeft bijgedragen aan dit eindbedrag of ons hebben gesteund door het doneren van leuke prijzen ontzettend bedanken. We hebben een gezellige avond gehad en hopen dat ook jullie hebben genoten van de witte asperges, quiz en loterij! 

Graag tot ziens by Broersen!

 

HET EERSTE KISTJE levert prachtig bedrag van €8.890,- op