27 mei 2020

Achter de schermen

Het is weer tijd voor een kijkje achter de schermen by Broersen! Dit keer in onze schuur.

Naast dat de vers gestoken witte, groene en paarse asperges in onze schuur worden gewassen en gesorteerd, worden dit jaar de witte asperges ook geschild! ‘Hoe dan?’ zul je nu wel denken. Ja, dat asperge schillen vergt soms wel enig geduld… Hoewel ervaring helpt om de techniek van het aspergeschillen goed onder de knie te krijgen, hebben wij nu de hulp ingeroepen van een schilmachine voor de witte asperges. De machine doet natuurlijk niet alles. De mannen, Daan en Florian, zijn hier dus ook dagelijks (tussen de schoolverplichtingen) mee bezig. Benieuwd hoe dit in z’n werk gaat? Zie de foto’s hieronder.

Alleen de witte asperges worden geschild, aangezien de groene en paarse niet geschild hoeven te worden voor het bereiden ervan. Geschilde of ongeschilde asperges; ze blijven even vers en lekker!

Naast de ongeschilde witte asperges zijn er nu dus ook geschilde witte asperges verkrijgbaar by Broersen! Heb jij deze al geprobeerd? We zijn benieuwd of het je gaat bevallen!

Voordelen van de geschilde witte asperges zijn:

  • Altijd goed geschilde asperges.
  • Makkelijk te bereiden! Er hoeft voor het koken alleen een stukje van de onderkant afgesneden te worden.
  • De geschilde asperges zijn luchtdicht verpakt, waardoor ze 5 dagen te bewaren zijn.¬†Daarnaast kunnen ze ook zo worden ingevroren.
  • Super makkelijk in de maaltijdpakketten by Broersen.

 

 

 

Achter de schermen