12 maart 2021

Het eerste kopje witte asperge

Jawel, het eerste kopje witte asperge is dit jaar boven de Noord-Hollandse grond gekomen op 3 maart!

In 2018, het eerste jaar dat wij onze witte asperges staken by Broersen, was het eerste kopje van onze witte asperges op 16 maart gesignaleerd. In 2019 op 27 februari en in 2020 op 26 februari. De witte asperge is dit jaar dus iets later dan de twee voorgaande jaren. Waarschijnlijk komt dit door het ijskoude weer half februari. De groei van asperge hangt natuurlijk nauw samen met het weer. Hoe meer zon, hoe hoger de temperaturen oplopen in onze aspergekas en hoe sneller de asperge zich dus ook laat zien.

Klinkt goed, maar wanneer kunnen we weer met z’n allen smullen van het witte goud van Noord-Hollandse bodem? We hopen volgend weekend ongeveer de allereerste witte asperges te steken, maar dit is afhankelijk van het weer komende week. Als wij genoeg oogsten om iedereen van asperges te voorzien, zullen wij dit delen via onze social media kanalen.

De komende weken is onze boerderijwinkel by Broersen geopend van woensdag t/m zaterdag voor andere seizoensproducten. Ook is onze boerderijautomaat dagelijks geopend.

Het eerste kopje witte asperge