18 februari 2021

Op naar het voorjaar met tulpen!

Nu de sneeuw en de vorst van afgelopen week definitief achter de rug zijn, kijken we weer uit naar het voorjaar. Daar hoort natuurlijk een bos verse Hollandse tulpen bij!

Inmiddels is dit alweer het derde jaar op rij dat wij de tulpen van DutchFlora uit Warmenhuizen verkopen by Broersen. De verkoop begint ieder jaar na de jaarwisseling (kerstboom eruit, tulpen erin!) en dat betekent dat dit prachtige Hollandse product inmiddels alweer 1,5 maand bij ons verkrijgbaar is. En we gaan nog even door. De verse tulpen zullen tot ongeveer begin april dagelijks verkrijgbaar zijn by Broersen. Dat maakt de tulp een mooi lokaal seizoensproduct!

De tulpen die wij verkopen in de boerderijautomaat worden geteeld bij de oudste zoon (Roy) van Ilse en oudste broer van Kay en Sem. Bij het bedrijf DutchFlora van Roy, dat hij samen met Jan Strooper runt, wordt op 50 hectare tulpen geteeld en worden er 5 miljoen tulpen gebroeid. Dit alles in Warmenhuizen, dus om de hoek by Broersen! Het broeien van de tulpen vindt in de winterperiode plaats (januari tot half april). Dagelijks worden de tulpen geplukt en geleverd aan de bloemenveiling in Rijnsburg. Naast het veilen wordt een deel dagelijks aangeboden in de boerderijautomaat en boerderijwinkel by Broersen. Op die manier kan ook de lokale consument genieten van de verse tulpen van DutchFlora.

Dus, haal het voorjaar in huis met lokale tulpen! Onze boerderijautomaat is dagelijks open van zonsop- tot zonsondergang. Daarnaast is onze boerderijwinkel deze maand iedere vrijdag en zaterdag open van 9:00 – 17:00 uur.

 

Op naar het voorjaar met tulpen!