23 december 2020

by Broersen plant 1810 bomen terug via Eden Reforestation Projects

Inmiddels staat je kerstboom waarschijnlijk alweer een aantal weken te pronken in huis. Maar je bent toch vast onze kerstbomen actie niet vergeten? Met de aankoop van een kerstboom by Broersen heb je bijgedragen aan onze actie: 1 kerstboom = 5 bomen. Voor de aankoop van een kerstboom tijdens onze greenfriday deal dagen by Broersen werd dit zelfs: 1 kerstboom = 10 bomen!

Onze teller staat uiteindelijk op 1810 terug te planten bomen. Dit jaar zal by Broersen, met dank aan jullie bijdrage, in totaal 1810 bomen terugplanten via Eden Reforestation Projects. Een fantastisch resultaat!

Bij deze nogmaals bedankt voor je bijdrage! We zien je graag volgend jaar weer terug voor een mooie kerstboom by Broersen.

Wat doet Eden Reforestation Projects?

Het probleem

Ontbossing is een probleem wat zich al decennia voordoet. Ieder jaar weer verdwijnen er grote stukken bos in de meest onderontwikkelde gebieden. Mensen doen wat ze kunnen om hun gezin te onderhouden en worden vaak gedwongen om hun lokale omgeving te vernietigen om te overleven, zoals bomen kappen voor bouw-, brandstof-, hitte- en landbouwdoeleinden. Hun korte termijn is opgelost, maar de langetermijngevolgen zijn desastreus; ernstige overstromingen, erosie en woestijnvorming. De leefomgeving en de leefomstandigheden gaan er hierdoor op lange termijn op achteruit.

De oplossing

Eden Reforestation Projects heeft een hele effectieve methode op poten gezet om voor bovenstaand probleem een positieve richting op te buigen. De inwoners van deze arme landen profiteren hierdoor op korte en op lange termijn om de omgeving juist aan te vullen met bomen in plaats van het weghalen hiervan.

Deze non-profitorganisatie betaald namelijk de lokale bevolking om mee te helpen aan het heropbouwen van de natuurgebieden. Hierdoor worden niet alleen de bossen in goede staat hersteld, maar ook beschermd en bewaakt waar nodig om ontbossing te voorkomen. Door deze manier van werken met lokale bewoners kan Eden Reforestation Projects voor een zo’n laag mogelijke prijs zoveel mogelijk bomen terug planten. Deze organisatie staat bekend om lage overheadkosten en effectieve methode om bomen terug te planten. Tot nu toe heeft deze organisatie al 400 miljoen bomen geplant en het doel is om in 2025 500 miljoen bomen terug te planten in een jaar.

En daar draag jij aan bij door de aanschaf van een kerstboom by Broersen!

Klik hier voor meer informatie over Eden Reforestation Projects!

 

by Broersen plant 1810 bomen terug via Eden Reforestation Projects