13 mei 2020

Achter de schermen

Een kijkje achter de schermen in de aardbeienkas by Broersen! Dit keer met onze aardbeienpluksters in de hoofdrol.

Nou ja, aardbeienpluksters? Eigenlijk komt er natuurlijk veel meer bij kijken dan alleen aardbeien plukken.

Voordat er aardbeien geplukt kunnen worden, moeten eerst de aardbeienplanten worden geplant. De bakken met planten worden daarna in de aardbeienkas gezet. Onze aardbeien worden in de kas geteeld. Dit heeft veel voordelen, waaronder dat het klimaat beter gereguleerd kan worden en dat het pluk-team niet op de knieën hoeft 😉

Wanneer de bakken in de kas staan, worden een aantal ‘stekertjes’ (ja, zo noemen wij ze) geplaatst waar het water en de voeding voor de planten doorheen komt. Als de eerste trossen met bloemen groot genoeg zijn, is het tijd om deze ‘door te halen’. Met andere woorden worden alle trossen naar voren gehaald zodat later de aardbeienvruchten mooi in het pad hangen. En zo nog meer. Al met al, heel wat voorbereidingen voordat het plukken van de aardbeien begint!

Ook onze trouwe groep ‘aardbeienpluksters’ helpt ons al meerdere jaren in de aardbeienkas. Met deze ervaring springen ze bij waar nodig rondom de teelt van de aardbeien. Zij zijn ook degene die precies weten wanneer een aardbei echt goed rijp is en geplukt kan worden! Want inderdaad, wij plukken de allerrijpste aardbeien voor een optimale smaakbeleving by Broersen.

 

Achter de schermen