Aardbeien

Aardbeien by Broersen

Op ons bedrijf worden aardbeien onder glas geteeld. In februari, wanneer het weer iets zonniger wordt, beginnen de aardbeienplanten te groeien. Na een paar weken komen de eerste bloemen erin, waarna de hommels aan het werk kunnen om de bloemen te bestuiven. Ongeveer 6 weken na de bestuiving zijn de aardbeien rijp genoeg om geplukt te worden en kan het plukken beginnen!

Doordat de productie rustig op gang komt, is er in de eerste weken nog een beperkt aanbod (dus wees er snel bij!).

Al onze geteelde aardbeien worden uitsluitend verkocht in onze eigen boerderijwinkel en boerderijautomaat.

De aardbeien worden één voor één met de hand geplukt en direct gesorteerd op kwaliteit. De aardbeien worden voorzichtig in de bakjes gelegd, waarna ze worden afgewogen en in de winkel worden verkocht. Totaal kan er ongeveer 6 weken van de planten worden geplukt. De aardbeienplanten worden in verschillende fases in de kas gezet, zodat we een geleidelijke productie hebben en vanaf het voorjaar tot het najaar altijd voldoende aardbeien hebben.

Waarom zijn onze zo lekker?

De meest gestelde vraag in de winkel staat hierboven. Uiteraard zijn hier meerdere redenen voor, maar het grootste verschil met onze aardbeien en de reguliere aardbeien is het plukmoment. Doordat by Broersen de pluk en verkoop zo snel achter elkaar plaatsvind, kunnen de aardbeien extra rijp worden geplukt wat zorgt voor een heerlijke en zoete aardbei. Kortom aardbeien by Broersen zijn super vers!

Sonata! Dat is het aardbeienras waar wij al jaren voor kiezen. Dit ras staat bekend om de zoete smaak, hoewel de aardbei wel iets kwetsbaarder is. Behandel ze dan ook als eieren!

Zelf aardbeien plukken?

Wilt u graag een kijkje nemen in onze kas en zien hoe de aardbeien groeien? In de zomervakantie stellen wij onze kas ter beschikking om zelf aardbeien te plukken. Dit is een leuke en gezonde activiteit voor jong en oud.

Klik hier voor meer informatie

Veel gestelde vragen

Aardbeien worden ook wel ”zomerkoninkjes” genoemd, omdat aardbeien in het verleden pas in de zomer geplukt werden. Tegenwoordig kan de Hollandse aardbei ook al in het voorjaar bij ons gekocht worden doordat wij onze aardbeien in onze kas telen. Wij starten afhankelijk van het weer met plukken rond begin april. De laatste jaren kunnen wij de aardbeien telen tot in november.

Wij vinden het enorm belangrijk dat wij een smaakvol en gezond product telen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit hand in hand gaat met een natuurlijke en duurzame aardbeienteelt. Door onze aardbeienplanten op een zo’n natuurlijk mogelijke wijze te telen zorgen wij voor een gezond en sterk aardbeiengewas met gezonde vruchten. En dat proef je!

Natuurlijke vijanden & biologische gewasbescherming

Wij zijn continu bezig om onze teelt te perfectioneren en te verbeteren. De inzet van natuurlijke vijanden en biologische gewasbescherming is hierbij een essentieel onderdeel. Door de inzet van deze alternatieven is het niet nodig om chemische gewasbescherming toe te passen. Wij werken samen met de natuur om uiteindelijk tot het beste eindproduct te komen.

Bio-energetisch

Daarnaast ondersteunen wij onze gewassen op bio-energetische wijze. Dit zorgt voor vitalere plant, waardoor deze beter bestand is tegen ziektedruk. Eén van de voorbeelden hiervan is ons geviataliseerde water. Door deze toepassing krijgen onze aardbeienplanten het beste water, wat invloed heeft op de groei en weerbaarheid van de plant.