Aardbeien

Aardbeien by Broersen

Op ons bedrijf worden aardbeien onder glas geteeld. In februari, wanneer het weer iets zonniger wordt, beginnen de aardbeienplanten te groeien. Na een paar weken komen de eerste bloemen erin, waarna de hommels aan het werk kunnen om de bloemen te bestuiven. Ongeveer 6 weken na de bestuiving zijn de aardbeien rijp genoeg om geplukt te worden en kan het plukken beginnen!

Doordat de productie rustig op gang komt, is er in de eerste weken nog een beperkt aanbod (dus wees er snel bij!).

Al onze geteelde aardbeien worden uitsluitend verkocht in onze eigen boerderijwinkel en boerderijautoamaat.

De aardbeien worden één voor één met de hand geplukt en direct gesorteerd op kwaliteit. De aardbeien worden voorzichtig in de bakjes gelegd, waarna ze worden afgewogen en in de winkel worden verkocht. Totaal kan er ongeveer 6 weken van de planten worden geplukt. De aardbeienplanten worden in verschillende fases in de kas gezet, zodat we een geleidelijke productie hebben en vanaf het voorjaar tot het najaar altijd voldoende aardbeien hebben.

Waarom zijn onze zo lekker?

De meest gestelde vraag in de winkel staat hierboven. Uiteraard zijn hier meerdere redenen voor, maar het grootste verschil met onze aardbeien en de reguliere aardbeien is het plukmoment. Doordat by Broersen de pluk en verkoop zo snel achter elkaar plaatsvind, kunnen de aardbeien extra rijp worden geplukt wat zorgt voor een heerlijke en zoete aardbei. Kortom aardbeien by Broersen zijn super vers!

Sonata! Dat is het aardbeienras waar wij al jaren voor kiezen. Dit ras staat bekend om de zoete smaak, hoewel de aardbei wel iets kwetsbaarder is. Behandel ze dan ook als eieren!

Zelf aardbeien plukken?

Wilt u graag een kijkje nemen in onze kas en zien hoe de aardbeien groeien? In de zomervakantie stellen wij onze kas ter beschikking om zelf aardbeien te plukken. Dit is een leuke en gezonde activiteit voor jong en oud.

Klik hier voor meer informatie
Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in en rondom Bybroersen!