14 juli 2021

50 jaar! DE TOEKOMST

REIS DOOR DE TIJD!

Sinds 1 juni, het 50 jarig jubileum van ons familiebedrijf, hebben wij wekelijks een reis door de tijd gemaakt. Er is veel veranderd de afgelopen 50 jaar en ook in de toekomst zullen er weer nieuwe uitdagingen worden aangegaan. Deze week nemen wij jou mee in onze toekomstplannen!

Heb jij één of meerdere weken gemist? Klik hieronder op de verschillende jaren om dit terug te kijken.
50 jaar! DE TOEKOMST

Vandaag de dag

Ilse en haar twee jongste zoons Kay en Sem runnen momenteel samen het familiebedrijf en zijn hier dagelijks te vinden. Ze vullen elkaar goed aan. Zo focust Sem zich op de meest innovatieve en duurzame teelt van de aardbeien en asperges. Kay organiseert de ontwikkeling van de winkel, in- en verkoop en het contact met lokale partners en Ilse zorgt ervoor dat alles in en rondom de boerderijwinkel en de zelfpluktuin op rolletjes verloopt. Ook Nic, inmiddels 90 lentes jong, komt nog steeds dagelijks langs om te kijken hoe de zaken ervoor staan. Hij is te herkennen aan zijn driewieler en is altijd in voor een praatje.

Daarnaast zijn er inmiddels ook meer vaste gezichten te vinden op onze boerderij. Zo hebben wij enkele nieuwe dames toegevoegd aan ons winkelteam, waardoor wij u nog beter van dienst kunnen zijn met onder andere advies, maar ook door middel van een gezellig praatje. Daarnaast is Ted inmiddels de teeltspecialist in onze aardbeienkas en begint hij zich te ontwikkelen tot de nieuwe aardbeienkoning!

Een blik vooruit!

Er zijn daarnaast mooie plannen ontwikkelt om het bedrijf nog vele jaren te kunnen voortzetten. De regio laten genieten van onze verse, gezonde producten van eigen teelt, andere mooie lokale producten zal ons niet snel vervelen. Daarnaast is voor ons het contact met de klant belangrijk en willen we graag de verbinding tussen de burger en boer blijven versterken!

Met trots presenteren wij de grote lijnen van onze toekomstplannen by Broersen.

1. Parkeergelegenheid

  • Wie onlangs by Broersen is geweest, heeft hier wellicht al iets van gezien. Sinds dit jaar hebben wij een nieuw parkeerterrein. Hierdoor hebben wij meer parkeergelegenheid en daarnaast zal deze aanpassing zal ook bijdragen aan een groener aanzicht vanaf de weg.

2. Teelt by Broersen 

  • Asperges: uiteraard gaan we door met de teelt van de groene, witte en paarse asperges. De huidige percelen zullen daarom vernieuwd moeten worden om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. De vraag is in de afgelopen jaren namelijk gestegen en dit zal naar verwachting de komende jaren blijven stijgen.
  • Aardbeien: ook de vraag naar onze aardbeien is de laatste jaren toegenomen en daarom willen de onze teelt de komende jaren verder gaan uitbreiden zodat we beter aan deze vraag kunnen voldoen. Dit geldt niet alleen voor de vraag in onze winkel, maar ook naar de vraag voor het zelfplukken van aardbeien. Wellicht dat wij niet enkel in de zomer, maar ook op andere momenten in het jaar hier de mogelijkheid toe willen bieden.

3. Boerderijwinkel 

  • Hoewel de asperges en aardbeien nog altijd centraal staan in onze winkel is ons assortiment by Broersen inmiddels flink uitgebreid. Om ook in de toekomst klanten goed van dienst te kunnen zijn, ligt er in de toekomst een uitbreiding van onze boerderijwinkel in het verschiet!
  • Om onze bezoekers ook in de toekomst van waarde te zijn zullen wij ons blijven inzetten op onderscheidende producten van kwaliteit met een lokaal karakter. Dit is belangrijk zodat het bezoek aan onze winkel op waarde blijft worden geschat, waardoor bezoekers periodiek willen terugkeren.

4. Zelfpluktuin

  • De huidige pluktuin groeit uit z’n jasje. De pluktuin zal worden uitgebreid met een hogere diversiteit aan planten, bomen en dieren. Op deze manier willen we nog meer samenwerken met de mooie krachten van de natuur.
  • Ook voor dieren komt er meer plek in onze tuin. Het is de bedoeling dat de kippen de tuin onkruidvrij gaan houden. Hierover volgt binnenkort al een eerste update!

5. Theehuis 

  • Een theehuis, oftewel de huidige druivenkas in een nieuw jasje! Hier kunnen de bezoekers in de toekomst blijven genieten van de rust, ruimte en iets lekkers. Wij willen dit naar een iets hoger niveau trekken om de bezoeker nog beter in zijn behoeftes te voorzien.

Bor Borren Permacultuur heeft voor ons een prachtige voedseltuin ontworpen (zie plattegrond). Ook geeft de plattegrond een overzicht van hoe by Broersen er in de (verre) toekomst wellicht uit ziet. Wij hebben super veel zin om deze plannen verder te gaan uitwerken en uitvoeren in de komende jaren. Alles zal stap voor stap gaan en wij gaan zeker niet over één nacht ijs. Het is dan ook reëel dat sommige plannen tussentijds anders zullen uitpakken, omdat de toekomst niet te voorspellen is.

Met de ontwikkeling van bovenstaande plannen voor ons familiebedrijf by Broersen willen wij de omgeving nog een stukje mooier en gezonder maken voor bewoners in de regio en toeristen. Met onze lokale afzet van verse kwaliteitsproducten en het verkleinen van de kloof tussen boer en burger (d.m.v. eigen teelt, boerderijwinkel, pluktuin en theehuis) willen wij hieraan bijdragen. Er ligt een mooie toekomst voor ons en wij hopen dat jullie hieraan samen met ons willen blijven bijdragen. Want wij kunnen enkel onze plannen realiseren als onze jullie ons net zo blijven bezoeken zoals jullie de laatste jaren hebben gedaan, chapeau!

”Samen maken wij er iets moois van!”

Heb je vragen of wil je gewoon een praatje maken, schroom dan niet om ons aan te spreken rondom de winkel. We zien je graag nu en in de toekomst op ons bedrijf!