26 mei 2020

Zorg voor… jezelf!

‘Zorg voor de zorg’, ‘zorg voor elkaar’ … maar ook ‘zorg voor jezelf’!

Ook wij zijn er ermee eens dat het nu meer dan ooit belangrijk is dat we allemaal een beetje extra naar elkaar omkijken in deze roerige tijden. Naast het zorgen voor elkaar en voor anderen, is het natuurlijk ook erg belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Zorg dat je zelf fit blijft, want daar help je jezelf én anderen mee.

Gezonde én lekkere voeding is een manier om goed voor jezelf te zorgen.

Over smaak valt niet te twisten, dus daarover mag je zelf oordelen als je onze aardbeien en asperges hebt geproefd!
Waarover niet valt te twisten is hoe gezond fruit en groenten zijn, zoals aardbeien en asperges. Het wordt aangeraden om dagelijks voldoende groente (250 g) en fruit (200 g) te eten. Hier een aantal feiten op een rij:

  • Aardbeien zijn rijk aan antioxidanten, met name vitamine C. Van de populairste fruitsoorten bevat alleen kiwi meer vitamine C, dus met aardbeien doe je het goed!  Daarnaast dragen aardbeien ook bij aan de foliumzuur inname. Aardbeien bevatten daarnaast ook vocht en voedingsvezel, maar weinig calorieën (Bron: Voedingscentrum).
  • Asperges bevat weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Het eten van groenten in het algemeen geeft voordelen voor de gezondheid en hangt bijvoorbeeld samen met een lager risico op chronische ziekten (Bron: Voedingscentrum). Asperges bevatten vitamines (bijv. vitamine C, K en verschillende B vitamines) en mineralen (bijv. kalium, calcium, magnesium).

Naast gezonde voeding zijn er natuurlijk ook vele andere manieren om goed voor jezelf te zorgen. Zorg bijvoorbeeld ook voor voldoende ontspanning, beweging, mentale gezondheid, etc. Wellicht kan een rondje door onze pluktuin lopen hieraan bijdragen?!

Zorg voor… jezelf!