19 januari 2021

Overzicht toekomstplannen by Broersen

Met trots presenteren wij de grote lijnen van onze toekomstplannen by Broersen.

Eerder hebben wij jullie vertelt dat wij een meerjarenplan hebben gemaakt om het familiebedrijf op een toekomstbestendige manier voort te zetten (klik hier voor de vorige blog). In deze blog onthullen wij het meerjarenplan in grote lijnen. Het volledige plan bestaat uit 5 hoofdlijnen:

1. Parkeergelegenheid

  • Wie onlangs by Broersen is geweest, heeft hier wellicht al iets van gezien. We zijn momenteel bezig met de  uitbreiding van onze parkeergelegenheid. Deze aanpassing zal ook bijdragen aan een lekker groen aanzicht vanaf de weg!

2. Teelt by Broersen 

  • Asperges: uiteraard gaan we door met de teelt van de groene, witte en paarse asperges. De huidige percelen zullen daarom vernieuwd moeten worden.
  • Aardbeien: de vraag naar onze aardbeien is de laatste jaren toegenomen, daarom willen de onze teelt de komende jaren verder gaan uitbreiden zodat we beter aan deze vraag kunnen voldoen.

3. Boerderijwinkel 

  • Hoewel de asperges en aardbeien nog altijd centraal staan in onze winkel is ons assortiment by Broersen inmiddels flink uitgebreid. Om ook in de toekomst klanten goed van dienst te kunnen zijn, ligt er in de toekomst een uitbreiding van onze boerderijwinkel in het verschiet!

4. Zelfpluktuin

  • De huidige pluktuin groeit uit z’n jasje. De pluktuin zal worden uitgebreid met een hogere diversiteit aan planten, bomen en dieren. Op deze manier willen we nog meer samen gaan werken met de mooie krachten van de natuur.

5. Theehuis 

  • Bouw van een theehuis, oftewel de huidige druivenkas in een nieuw jasje! Hier kunnen de bezoekers in de toekomst blijven genieten van de rust, ruimte en iets lekkers, midden in de uitgebreide pluktuin.

Bor Borren Permacultuur heeft voor ons een prachtige voedseltuin ontworpen (zie plattegrond). Ook geeft de plattegrond een overzicht van hoe by Broersen er in de (verre) toekomst wellicht uit ziet. Wij hebben super veel zin om deze plannen verder te gaan uitwerken en uitvoeren in de komende jaren. Dit zal stap voor stap en zeker niet over 1 nacht ijs gaan!

Met de ontwikkeling van bovenstaande plannen voor ons familiebedrijf by Broersen willen wij de omgeving nog een stukje mooier en gezonder maken voor bewoners in de regio en toeristen. Met onze lokale afzet van verse kwaliteitsproducten en het verkleinen van de kloof tussen boer en burger (d.m.v. eigen teelt, boerderijwinkel, pluktuin en theehuis) willen we hieraan bijdragen.

Proef en Beleef by Broersen!

De komende periode zullen we in nieuwe blogs deze hoofdlijnen per onderdeel iets uitgebreider toelichten. We hopen dat jij uiteindelijk natuurlijk net zo enthousiast wordt als wij!

Deze plattegrond is gemaakt door Bor Borren Permacultuur voor by Broersen

Overzicht toekomstplannen by Broersen