Zie hieronder al onze recepten!
De groene asperge is een moderne groente met vele mogelijkheden. Op deze pagina vindt u allerlei heerlijke recepten met groene asperges. Er zijn heel veel mogelijkheden met groene asperges, waardoor deze delicatesse het gehele aspergeseizoen speciaal blijft en niet zal vervelen. Op deze receptenpagina staan slechts enkele van de vele mogelijkheden met de groene asperge. Probeer het zelf uit en ontdek de vele mogelijkheden
HOOFDGERECHTEN
Er zijn vele bereidingsmogelijkheden met de groene asperge. Zo kunnen de asperges worden gebakken, gekookt, geroerbakt, gelanceerd, gebarbecued en in de oven worden gedaan. De recepten hieronder zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden met de groene asperge.
SALADES
De groene asperge is zeer geschikt voor het gebruik in salades. De dunnere aspergetips kunnen bijvoorbeeld rauw worden toegevoegd. Zie de recepten met groene asperges hieronder voor salades en probeer ze zelf uit!
VOOR- BIJGERECHTEN
Doordat u de groene asperges op vele manieren kunt bereiden blijft de groente speciaal. Probeer daarom veel te variƫren in de toepassing van de groene asperge. Zie de recepten met groene asperges hieronder voor voor en bijgerechten en probeer deze zelf uit.
Zie hier onze recepten per seizoen!
Winter
Heerlijke recepten voor de winter. Van Oer-Hollandse stamppotten tot overheerlijke soepen met verse en lokale producten.
Lente
Heerlijke recepten voor de Lente. Dit seizoen staat by Broersen vooral in het teken van onze eigen geteelde Noord-Hollandse groene en witte asperges, ofwel de Koningin der groenten.
Zomer
Heelijke recepten voor de zomer
Herfst
Heerijke recepten voor de herfst
Zie hieronder al onze recepten!
Kip met rode wijn (coq au vin)
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 120 minuten
Seizoen(en): Winter, Herfst
Bakplaat met kip van Thaam Dam en zoete aardappels uit Anna Paulowna
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40
Seizoen(en): Winter, Herfst
Zuurkoolschotel met rundersaucijs en appel
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Seizoen(en): Winter, Herfst
Grote pan ”Snert”! Erwtensoep
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 + 90 min wachten
Seizoen(en): Herfst, Winter
Asperges met mimosadressing
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Aspergesalade met zoete aardappels uit Warmenhuizen
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20
Seizoen(en): Lente
Boerenkool met zoete aardappels van Polder Bataat!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30
Seizoen(en): Winter, Herfst
Groene asperges op Aziatische wijze
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15
Seizoen(en): Lente
Bladerdeeghapjes met groene asperges
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Seizoen(en): Lente
Knietjes met groene asperges
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Seizoen(en): Lente
Groene asperges met pistache en feta
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Seizoen(en): Lente
Asperge-ijs
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Witte asperges met champignons ala Abma’s
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Seizoen(en): Lente
Geroosterde groene asperges ala Abma’s
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Seizoen(en): Lente
Salade van asperges en aardbeien met champignons
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 25 minuten
Seizoen(en): Lente
Lauwwarm gerecht met nieuwe aardappelen, feta en groene asperges
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Seizoen(en): Lente
Asperges met gerookte paling van Vlug
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Seizoen(en): Lente
Risotto met witte asperges, champignons en zalm
Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 30
Seizoen(en): Lente
Plaattaart met witte asperges en zalm
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Zuurkool stamppot traditioneel
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Winter, Herfst
Boerenkool stamppot traditioneel
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Winter, Herfst
Toscaanse paarse aspergesalade
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Groene asperges uit de oven met zalm
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Seizoen(en): Lente
Pasta gorgonzola met groene asperges
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15
Seizoen(en): Lente
Pasta met zalm en asperges
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: < 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Frisse aspergesalade
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Witte asperges op traditionele wijze
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Voorjaarssalade met groene asperges
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min
Seizoen(en): Lente
Omelet met asperges en champignons
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Tagliatelle met asperges en champignons
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 min
Seizoen(en): Lente
Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Seizoen(en): Lente
Quinoasalade met asperges
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Basisrecept: groene asperges bereiden
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min
Seizoen(en): Lente
Basis recept: witte asperges bereiden
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
BBQ & Grill asperges
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 10 minuten
Seizoen(en): Lente
Hartige aspergetaart
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Seizoen(en): Lente
Groene asperges op traditionele wijze
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30
Seizoen(en): Lente
Voorgerecht: asperge-garnalengratin
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 40
Seizoen(en): Lente
Aspergepannenkoek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Aspergesoep
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Salade: asperges met kip
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Asperges met ham, ei en saus
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Pasta met groene asperges en zalm
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Seizoen(en): Lente
Salade: asperges, aardbeien en avocado
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min
Seizoen(en): Lente
Salade: Asperges en aardbeien
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Seizoen(en): Lente
Risotto met asperges
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 55 minuten