Witte asperges met champignons ala Abma’s

Witte asperges met champignons ala Abma’s

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
900 gram ongeschild (630 gram geschild) witte asperges by Broersen
250 gram champignons
Abma's olijfolie (om te bakken) Verkrijgbaar by Broersen
500 milliliter kruidenbouillon
2 theelepel mosterd
2 eetlepel rozemarijn olijfolie
2 theelepel appelazijn
Walnoten
Peterselie

Stappenplan

1

Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon voor.

2

Schil de asperges en snijd het houtige stukje van de onderkant.

3

Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal en voeg de bouillon toe.

4

Gaar de asperges ongeveer 30-35 minuten in de oven.

5

Snijd de champignons in kwarten en bak op hoog vuur op in Abma's olijfolie

6

Maak een dressing van de rozemarijn olijfolie, appelazijn mosterd en de honing.

7

Serveer de asperges en de champignons op een bord.

8

Schenk de dressing over het geheel.

9

Versier het gerecht met stukjes walnoot en fijn gesneden peterselie.