Witte asperges met champignons ala Abma’s

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
900 gram ongeschild (630 gram geschild) | witte asperges by Broersen |
250 gram | champignons |
Abma's olijfolie (om te bakken) Verkrijgbaar by Broersen | |
500 milliliter | kruidenbouillon |
2 theelepel | mosterd |
2 eetlepel | rozemarijn olijfolie |
2 theelepel | appelazijn |
Walnoten | |
Peterselie |
Stappenplan
1
Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon voor.
2
Schil de asperges en snijd het houtige stukje van de onderkant.
3
Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal en voeg de bouillon toe.
4
Gaar de asperges ongeveer 30-35 minuten in de oven.
5
Snijd de champignons in kwarten en bak op hoog vuur op in Abma's olijfolie
6
Maak een dressing van de rozemarijn olijfolie, appelazijn mosterd en de honing.
7
Serveer de asperges en de champignons op een bord.
8
Schenk de dressing over het geheel.
9
Versier het gerecht met stukjes walnoot en fijn gesneden peterselie.