Witte asperges met champignons ala Abma’s

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
900 gram ongeschild (630 gram geschild) | witte asperges by Broersen |
250 gram | champignons |
Abma's olijfolie (om te bakken) Verkrijgbaar by Broersen | |
500 milliliter | kruidenbouillon |
2 theelepel | mosterd |
2 eetlepel | rozemarijn olijfolie |
2 theelepel | appelazijn |
Walnoten | |
Peterselie |
Stappenplan
Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon voor.
Schil de asperges en snijd het houtige stukje van de onderkant.
Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal en voeg de bouillon toe.
Gaar de asperges ongeveer 30-35 minuten in de oven.
Snijd de champignons in kwarten en bak op hoog vuur op in Abma's olijfolie
Maak een dressing van de rozemarijn olijfolie, appelazijn mosterd en de honing.
Serveer de asperges en de champignons op een bord.
Schenk de dressing over het geheel.
Versier het gerecht met stukjes walnoot en fijn gesneden peterselie.