Asperges met mimosadressing

Asperges met mimosadressing

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
1200 gram ongeschilde of 840 gram geschild witte asperges by Broersen
6 verse eieren by Broersen
4 lenteuitjes
2 el witte balsamico azijn (Van Abma's in onze winkel verkrijgbaar)
6 el goede olijfolie
4 el dungesneden peterselie
400 g gerookte zalm
Optie: veldsla
zout en versgemalen peper naar smaak

Stappenplan

1

Kook de asperges volgens verpakking

2

Kook de eieren en pel deze

3

Snij de bosui fijn en roer deze door de azijn en laat even staan

4

Klop de olie door de azijn met de bosui en maak op smaak met peper en zout

5

Hak de eieren fijn of doe deze een paar keer in een eiersnijder en roer ze samen met de peterselie door de dressing

6

Leg de asperges op een schaal en doe de dressing over de asperges

7

Voeg als laatste de gesneden gerookte zalm over het geheel en geniet!