Asperges met gerookte paling van Vlug

Asperges met gerookte paling van Vlug

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
1,2 kg ongeschilde of 2x 420 g geschilde witte asperges
200 g gerookte paling van Palingrokerij Vlug uit Broek op Langedijk
2 sneden brood
4 eieren
2 el fijngesneden bieslook
room
zout en peper
voor de vinairette
40 g olijfolie
5 g hazelnootolie
20 g witte balsamicoazijn

Stappenplan

1

Snijd 1/3 van de asperges in flinterdunne slierten en marineer kort in de vinaigrette.

2

Kook 2/3 van de asperges 5 minuten in gezouten water. Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht.

3

Koel de helft van de gekookte asperges af in ijswater, dep droog, snij ze in fijne stukjes en meng met bieslook, peper en zout.

4

Mix de andere asperges met eventueel een beetje kookvocht en een klein scheutje room tot een crème. Kruid met peper en zout, doe over in een spuitfles en laat afkoelen.

5

Snijd de sneden brood in kleine blokjes en bak deze krokant in olijfolie en kruid met peper en zout.

6

Kook de eieren en snijd deze in kleine stukjes en kruid met olijfolie peter en zout.

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in en rondom Bybroersen!