Asperges met gerookte paling van Vlug

Asperges met gerookte paling van Vlug

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
1,2 kg ongeschilde of 2x 420 g geschilde witte asperges
200 g gerookte paling van Palingrokerij Vlug uit Broek op Langedijk
2 sneden brood
4 eieren
2 el fijngesneden bieslook
room
zout en peper
voor de vinairette
40 g olijfolie
5 g hazelnootolie
20 g witte balsamicoazijn

Stappenplan

1

Snijd 1/3 van de asperges in flinterdunne slierten en marineer kort in de vinaigrette.

2

Kook 2/3 van de asperges 5 minuten in gezouten water. Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht.

3

Koel de helft van de gekookte asperges af in ijswater, dep droog, snij ze in fijne stukjes en meng met bieslook, peper en zout.

4

Mix de andere asperges met eventueel een beetje kookvocht en een klein scheutje room tot een crème. Kruid met peper en zout, doe over in een spuitfles en laat afkoelen.

5

Snijd de sneden brood in kleine blokjes en bak deze krokant in olijfolie en kruid met peper en zout.

6

Kook de eieren en snijd deze in kleine stukjes en kruid met olijfolie peter en zout.