Asperges met gerookte paling van Vlug
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Seizoen(en): Lente
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
1,2 kg ongeschilde of 2x 420 g geschilde | witte asperges |
200 g | gerookte paling van Palingrokerij Vlug uit Broek op Langedijk |
2 sneden | brood |
4 | eieren |
2 el | fijngesneden bieslook |
room | |
zout en peper | |
voor de vinairette | |
40 g | olijfolie |
5 g | hazelnootolie |
20 g | witte balsamicoazijn |
Stappenplan
Snijd 1/3 van de asperges in flinterdunne slierten en marineer kort in de vinaigrette.
Kook 2/3 van de asperges 5 minuten in gezouten water. Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht.
Koel de helft van de gekookte asperges af in ijswater, dep droog, snij ze in fijne stukjes en meng met bieslook, peper en zout.
Mix de andere asperges met eventueel een beetje kookvocht en een klein scheutje room tot een crème. Kruid met peper en zout, doe over in een spuitfles en laat afkoelen.
Snijd de sneden brood in kleine blokjes en bak deze krokant in olijfolie en kruid met peper en zout.
Kook de eieren en snijd deze in kleine stukjes en kruid met olijfolie peter en zout.