Witte asperges op traditionele wijze
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
1,2 kg (300 g p.p.) | witte asperges (of 840 g geschilde asperges) |
1 kg (250 g p.p.) | aardappeltjes om te bakken (Beemstervalery) |
300 g (75 g p.p.) | bourgondisch gebraden ham ('t Hof van Blankendaal) |
8 (2 p.p.) | eieren by Broersen |
aspergesaus | |
zeezout |
Stappenplan
Schil de asperges indien nodig en snijd een klein stukje van de onderkant af.
Leg de asperges in koud water met een snufje zout en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken.
Breng water aan de kook, snijd de aardappeltjes in partjes en kook deze 3 minuten.
Neem de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. Haal ze uit het kookvocht en laat uitlekken.
Bak, na het koken, de aardappeltjes goudbruin en kook de eieren.
Bereid de saus en pel en halveer de eieren.
Serveer de asperges met ham, eieren, saus en de aardappeltjes,
TIP!
Ook lekker met een zalmmoot (150 g. p.p.) van Vlug uit Langedijk!