Witte asperges op traditionele wijze

Witte asperges op traditionele wijze

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
1,2 kg (300 g p.p.),1 kg (250 g p.p.),300 g (75 g p.p.),8 (2 p.p.), witte asperges (of 840 g geschilde asperges),aardappeltjes,bourgondisch gebraden ham ('t Hof van Blankendaal),eieren,saus voor asperges

Stappenplan

1

1,2,3,4,5,6,7,TIP

Schil de asperges indien nodig en snijd een klein stukje van de onderkant af.,Leg de asperges in koud water met een snufje zout en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken.,Breng water aan de kook, snijd de aardappeltjes in partjes en kook deze 3 minuten.,Neem de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. Haal ze uit het kookvocht en laat uitlekken.,Bak, na het koken, de aardappeltjes goudbruin en kook de eieren.,Bereid de saus en pel en halveer de eieren.,Serveer de asperges met ham, eieren, saus en de aardappeltjes,Ook lekker met een zalmmoot (150 g. p.p.) van Vlug uit Langedijk!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in en rondom Bybroersen!