Groene asperges op Aziatische wijze

Groene asperges op Aziatische wijze

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
500 g groene asperges by Broersen
2 teentjes knoflook (of 2 theelepels vers gehakte knoflook van Biesheuvel Knoflook)
1 Sjalot
2 el sesamolie
2 el honing
3 el sojasaus
witte en zwarte sesamzaadjes
1 limoen
Olijfolie

Stappenplan

1

Snijd de houterige onderkanten van de groene asperges en hak de knoflook fijn en snipper de sjalot.

2

Verhit de olijfolie en fruit de sjalot aan.

3

Voeg na 2 minuten ook de knoflook en de groene asperges toe en laat dit 5 minuten meebakken.

4

Voeg hierna de sojasaus en de honing toe. Meng goed door totdat de honing stroperig wordt.

5

Voeg als laatste de sesamolie toe en zet het vuur af.

6

Serveer de groene asperges met sesamzaadjes