Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter

Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
2,4 kg (600 g p.p.) witte asperges (of 1,68 kg geschilde asperges)
4 zalmfilets a 150 gr
200 ml droge witte wijn
4,75 g royale vellen aluminiumfolie
kruidenboter
Of maak het zelf
75 g roomboter
2 el peterselie
1 teen knoflook

Stappenplan

1

1

Verwarm de oven voor tot 200ºC of steek de barbecue aan.

2

2

Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe.

3

3

Verdeel de asperges over vier stukken aluminiumfolie.

4

4

,Leg er de zalmfilet op. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet.

5

5

Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes.

6

6

Bestrooi met zout en peper naar smaak.

7

7

Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.

8

8

Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 45 min. gaar.

9

TIP

Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.