Risotto met witte asperges, champignons en zalm

Risotto met witte asperges, champignons en zalm

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
630 gram geschilde witte asperges by Broersen (maat B)
400 gram risotto
250 gram kastanje champignons
200 gram gerookte zalm van Vlug uit Langedijk
1 ui
3 bosuien
75 gram parmezaanse kaas
75 gram rucola
1 liter warme groentebouillon
scheutje droge witte wijn
1 theelepel verse knoflook van Biesheuvel
zout
peper

Stappenplan

1

Snijd de ui fijn en de champignons in stukjes. Fruit eerst de ui in een ruime pan. Voeg daarna ook de champignons toe en bak deze mee. Kook in een aparte pan water en maak hiervan 1 liter bouillon.

2

Was de geschilde asperges en snijd 1 cm van de harde onderkant af. Snijd de rest van de asperges vervolgens in stukjes van ong. 4 cm en hou de kopjes apart. Snijd ook de bosui in partjes.

3

Als de champignons lekker gebakken zijn, voeg de theelepel knoflook toe en roer dit mengsel door elkaar.

4

Voeg hierna de risotto toe in de pan met champignons. Schep de ingrediënten door elkaar en bak de risotto even mee totdat ze glazig zien. Blus af met een scheut witte wijn. Wacht totdat de wijn is ingetrokken en voeg dan een soeplepel bouillon toe. Roer regelmatig en laat het op laag vuur rustig pruttelen.

5

Voeg steeds als de bouillon is ingetrokken weer een nieuwe soeplepel bouillon toe en blijf regelmatig roeren. Ga hiermee door totdat de risotto gaar is. Dit duurt totaal ongeveer 20 tot 25 minuten.

6

Voeg na 5 minuten aan de risotto ook de witte asperges toe, met uitzondering van de kopjes. De asperge kopjes voeg je 5 minuten later toe samen met 2/3 van de gesneden bosui.

7

Rasp in de tussentijd de parmezaanse kaas en snij de gerookte zalm in stukken. Als de risotto klaar is, voeg je de helft van de parmezaanse kaas toe en roer dit erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

8

Serveer de risotte met de rucola, overgebleven verse bosui en gerookte zalm. Smullen maar!

9

Voor dit gerecht kunnen ook groene asperges gebruikt worden en/of vegetarisch zonder zalm. Ook heerlijk met een frisse zomerse salade, bijvoorbeeld met radijs, komkommer en tomaat.